Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2015, 08:25 PM   #11
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Eagle Wisconsin
Posts: 237
Quote:
Originally Posted by bclemens View Post
Audio should be on there...but for a while they were not hooking up the wire. We had some complaints about the volume being too loud....now too low.

How do I check Tp see if mine is hocked up
?
__________________

rekwiat is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2015, 08:43 PM   #12
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Ontario
Posts: 1,162
Quote:
Originally Posted by rekwiat View Post
How do I get to hear the person from the backup camera. turned up the volume inside the cab to max still cant hear the person. 2014 3010ds. What esle needs to be done?
Remember the MH must be in reverse for audio to work
__________________

__________________
2014 Forester 3051s
2016 Nissan Pathfinder SL
2012 Sonic toad
wana65stang is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2015, 10:09 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 141
Brian, please give details on what wire needs to be hooked up . My dealer says I do not have audio, but we all have audio it is part of the backup system.
13larry is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 07:35 PM   #14
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 9,698
see the install manual for the blue/white wire (methinks)
Attached Files
File Type: pdf RVS Rear View Camera 70619n.pdf (1.17 MB, 54 views)
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 07:36 PM   #15
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 9,698
Or open the window. that audio works 99.9% of the time.
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 08:12 PM   #16
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 141
If the video works in reverse, the blue/white wire is connected. My problem is no audio but video works in reverse.
13larry is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 08:18 PM   #17
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 9,698
There are two different wires. Audio wire should be shown in the installation manual I posted
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 08:50 PM   #18
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 141
Just reviewed manual again, pg 7 and 8 only one reverse wire.
13larry is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 09:37 PM   #19
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 9,698
I guess it is. When we went from Magnadyne to RVS, it looks like it went down to one wire. That's what I get for not reading it again.
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2015, 06:43 PM   #20
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Cincinnati
Posts: 30
I had my original malfunctioning backup camera on my 2013 Sunseeker replaced at the Goshen Rally and was informed that the new one did not have audio even though the controls for volume are on the unit.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

JimV is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.