Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2016, 07:34 PM   #11
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 9
Your pic looks just like our problem. We go to pick up the rig this weekend. I'll def ask how they fixed it!!
__________________

__________________
Jubowen is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2016, 09:04 AM   #12
Senior Member
 
rbetzwieser's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 143
I had the same problem on my 3050s. Even after the factory "fixed" it! I think I finally fixed it. I used a 2 part apoxy behind the flange then added stainless steel screws with very aggressive threads. Kinda like particle board screws. I added 2 screws between each factory screw. If someone at the factory sees this thread you need to add a metal frame behind the flange for your rivet to grab on to. Riveting to the fiberglass does not cut it!
__________________

__________________
rbetzwieser is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2016, 10:17 AM   #13
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Ontario
Posts: 1,139
Quote:
Originally Posted by rbetzwieser View Post
I had the same problem on my 3050s. Even after the factory "fixed" it! I think I finally fixed it. I used a 2 part apoxy behind the flange then added stainless steel screws with very aggressive threads. Kinda like particle board screws. I added 2 screws between each factory screw. If someone at the factory sees this thread you need to add a metal frame behind the flange for your rivet to grab on to. Riveting to the fiberglass does not cut it!
From what I was told by my dealer ( truth? , I don't know) is that there is suppose to be a metal wall stud right at the opening of the slide box. The mounting screws are suppose to thread into this and sandwich the fiberglass between the tower bracket and the stud. If the screws are pulling out, they missed the stud on the assembly line. Like I said is this true? or just a line from the dealer. Maybe Josh can answer this one.
__________________
2014 Forester 3051s
2016 Nissan Pathfinder SL
2012 Sonic toad
wana65stang is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2016, 10:31 PM   #14
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 9
Well we have it back. They readjusted the slide and hope that fixes the issue. Was told this is common. Guess we'll have to play the wait and see game. In the mean time we are seriously trying to decide what extended warranty to get. Thanks for all the input here. Helped us to ask better questions.
__________________

__________________
Jubowen is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
leak, slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.