Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2016, 11:46 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida/Thailand/Texas
Posts: 224
AC Problem I Guess??

With no air on and the wife running the Micro this morning all power went off. I am stuck with 30 Amp power going into my 2013 Solera "S" with my surge protector in the green from the RV park and somehow lost power into the RV. Checked circuit breakers under stove all okay. Turned on the DC power and everything works. Any ideas would be appreciated-Thanks.
CaptDan
"Happy Travels"

__________________

__________________
CaptDan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2016, 11:54 AM   #2
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 3,896
Do you have a multimeter that you can check voltage with?

If the EMS is showing power from the pedestal, then it seems that the EMS isn't passing power.
__________________

__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2016, 11:59 AM   #3
Senior Member
 
ilmor's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 762
Quote:
Originally Posted by CaptDan View Post
With no air on and the wife running the Micro this morning all power went off. I am stuck with 30 Amp power going into my 2013 Solera "S" with my surge protector in the green from the RV park and somehow lost power into the RV. Checked circuit breakers under stove all okay. Turned on the DC power and everything works. Any ideas would be appreciated-Thanks.
CaptDan
"Happy Travels"

Another camper had a similar issue here recently. Turned out the surge suppressor was bad. After he bypassed it all was well.
__________________
2017 Forest River Sunseeker 2250SLE
ilmor is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2016, 12:42 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida/Thailand/Texas
Posts: 224
[QUOTE=ilmor;1280410]Another camper had a similar issue here recently. Turned out the surge suppressor was bad. After he bypassed it all was well.

Started the Generator-Everything worked fine. Pulled my "Surge Guard" applied 30Amps shore power-Everything worked fine. It's the Dam- Surge Protector. Thanks for all the responses-Now I need to buy another! Thanks Again.
Respectfully,
CaptDan
"Happy Travels"

__________________
CaptDan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2016, 12:54 PM   #5
Senior Member
 
ilmor's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 762
[QUOTE=CaptDan;1280462]
Quote:
Originally Posted by ilmor View Post
Another camper had a similar issue here recently. Turned out the surge suppressor was bad. After he bypassed it all was well.

Started the Generator-Everything worked fine. Pulled my "Surge Guard" applied 30Amps shore power-Everything worked fine. It's the Dam- Surge Protector. Thanks for all the responses-Now I need to buy another! Thanks Again.
Respectfully,
CaptDan
"Happy Travels"

__________________
2017 Forest River Sunseeker 2250SLE
ilmor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:33 PM.