Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2014, 01:25 PM   #1
Robert Mayberry
 
Join Date: Jan 2012
Location: Point Richmond
Posts: 87
Engine starting roughly

Hi,

My Solera has a 2010 Freightliner chassis. About a year ago I started the engine and it ran like it was missing a cylinder or something. So I shut it down and started it again and it ran perfect so I did nothing and subsequently forgot about it.

Then last week after we had a few cold nights - keep in mind I'm in San Francisco so cold means 38 degrees - and when I started it it ran real rough and made a metallic scraping noise in the engine. I immediately shut it down and tried to start it again. It was turning over good but after three attempts it would not start so I had it towed to Mercedes Sprinter in San Francisco.

Their door was not high enough to get the tow truck in there so they told me to start it and drive it in. After two tries it started right up and ran smoothly.

They kept it for a week and could find nothing wrong. No codes in the computer or anything and wondered why I had brought it in. So I paid the $950 bill - they did the 50k service too - and drove home. It ran perfect!

OK, anybody have any ideas on what the heck is going on?

Thank you.

Bob Mayberry
San Francisco
2011 Solera S
__________________

__________________
robertmayberry is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 02:13 PM   #2
Senior Member
 
Iwannacamp's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4,345
I don't know about the rough running....but the noise could be accessory drive.
__________________

__________________
2017 Puma 297RLSS
2005 Ram 2500 4X4 diesel
Our new 5er 10-26-16
Days camped 2016 8 2017 13
Iwannacamp is online now   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 04:26 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 342
Look at this forum for a possible answer to what you expierenced. Sprinter - Sprinter-Forum Let us know if you find anything intetesting.
__________________
2012WhiteSolera is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 04:30 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 342
Just a thought, was it parked on an incline for an extended length of time, before that start with the metalic scrapping noise?
__________________
2012WhiteSolera is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 06:05 PM   #5
Robert Mayberry
 
Join Date: Jan 2012
Location: Point Richmond
Posts: 87
Nope, perfectly level..............
__________________
robertmayberry is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:58 PM.