Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-30-2014, 12:18 AM   #1
Junior Member
 
NurseJohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
How to hook up RV PARK Cable to my 2013 CoachmenFreelander

1. ok I connected the coax cable from the lot post to the cable connection located beside my water sources
2. I connected my Jensen TV to the Comcast cable box that the park gave me
3. I connected the cable box to the antenna/cable/12v power source located in the bunk space above the cab
4.I switched my tv source from air to cable
5. I called Comcast and they sent a signal that "activated" the box
6. on screen it searched for cable network, did the 100% scan
7. no channels
8. 8 hours later and 3 calls to Comcast I still have no channels.....sigh

1. what am I doing wrong?
2. should the power button on the antenna wall plate be on or off

any help would be appreciated.
__________________

__________________
NurseJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 01:03 AM   #2
Senior Member
 
iceblaze580's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Here and there
Posts: 803
The button on the wall plate needs to be off
__________________

__________________
iceblaze580 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 04:48 AM   #3
Junior Member
 
NurseJohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
hi iceblaze.... why does the button need to be off.....can you step me through the reasoning?

thx
__________________
NurseJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 06:19 AM   #4
Senior Member
 
TTNewbees's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 440
It's a booster for over the air station and you are using a direct connection thru coaxial cable
__________________
Mike
2012 Lacrosse 303RK
2012 F250 6.7 diesel
TTNewbees is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 06:32 AM   #5
Senior Member
 
themounties's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Moundsville Wv
Posts: 1,339
If they gave you a remote make sure the cable button on the remote is highlighted hit the power button and within a couple seconds hit the ok button might have to push it a couple times that should bring up a diagnostic screen arrow down to #3 and than right arrow see if it has carrier lock if it doesn't say yes it's probably the inside wiring if that's the case try running it from the post to the back of the comcast box and do the diagnostic thing again that'll tell you if it's inside or outside
__________________
themounties is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 06:34 AM   #6
Junior Member
 
NurseJohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
Thankyou Mounties, I'll give that diagnostic plan a try....
__________________
NurseJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 06:44 AM   #7
Senior Member
 
themounties's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Moundsville Wv
Posts: 1,339
I meant to ask is it HD box or regular cable box?
__________________
themounties is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 06:44 AM   #8
Junior Member
 
NurseJohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
regular
__________________
NurseJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 07:00 AM   #9
Senior Member
 
themounties's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Moundsville Wv
Posts: 1,339
You said you tried the search you shouldn't have to do that just make sure tv is on 3 or also it's not one of the real small box is it I know there different everywhere
__________________
themounties is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 08:51 AM   #10
Junior Member
 
NurseJohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 15
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1391089458.642370.jpg
Views:	110
Size:	47.4 KB
ID:	45520
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1391089491.764554.jpg
Views:	99
Size:	43.8 KB
ID:	45521
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1391089650.929560.jpg
Views:	101
Size:	44.9 KB
ID:	45522
the image that I get on the screen appears when the box is connected to the tv but it appears even IF the box is not connected to the cable plate above the bunk which tells me there is communication between the box and the tv.

the image of the box shows a green light but the light is actually blinking
__________________

__________________
NurseJohn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
2013, coachmen

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 AM.