Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2012, 05:15 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
New to RV

I just bought a new, to me, 2010 Sierra 355QBQ 5th wheel, and love it. Everything works great.. but.. the monitor guage, for the holding tanks and battery, does not work. (well I think it doesn't) When I push any of the buttons, only the bottom red lights comes on, just for a second. I know the holding tank are empty, but if I am pluged in w/ shore power, shouldn't the battery guage say Full??

What should I check first?
__________________

__________________
Cowboy33 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 05:19 PM   #2
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
Quote:
Originally Posted by Cowboy33 View Post
I just bought a new, to me, 2010 Sierra 355QBQ 5th wheel, and love it. Everything works great.. but.. the monitor guage, for the holding tanks and battery, does not work. (well I think it doesn't) When I push any of the buttons, only the bottom red lights comes on, just for a second. I know the holding tank are empty, but if I am pluged in w/ shore power, shouldn't the battery guage say Full??

What should I check first?
Do you continue to hold the button? The holding tanks should read empty, the battery should have all lights on only if it is full charged.
__________________

__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 05:24 PM   #3
Senior Member
 
FreedomTracker's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Florida
Posts: 293
Welcome and congrats on the new 5r.

Gauges are notorious for not being acurate, especially the black tank which gets lots of stuff sticking to the sensor. However, this would not be the case with the battery readout. If you know your shore power is working, suggest leave it plugged in long enough to ensure what should be a good charge and re-check your monitor gauge as it should read full.

If not, come back and see if anyone else has posted their suggestions on this forum.

Good luck... I hope you have many years of enjoyment!
__________________
2012 Ford F150 4x4, 5.0L, 3.55
2011 Rockwood MiniLite 1809s
E2 WDH 600/6000lbs
FreedomTracker is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 05:26 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Yes, and the light goes off. I know the battery not 'dead' b/c when I unplu the shore power, I can still use the lights and the jacks. A dealer here said I might have a bad ground wire on the monitor???
__________________
Cowboy33 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 05:29 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,365
If you're plugged into shore power the battery should show full charge. Mine does anyway.
__________________
Len & Cheri is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 05:57 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
It has been hooked up w/ shore power for about 2 weeks, so the battery should be fully charged. Right?
__________________
Cowboy33 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 08:11 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,365
It should. Sounds like an issue with the monitor panel since it shows an issue with the tanks and the battery. You are holding the button for a few seconds correct?

You check the battery charge with a voltmeter. If you don't have one you can take the battery to a car parts store and they can check it, but I really think it's a problem with the monitor panel.
__________________

__________________
Len & Cheri is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.