Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2015, 11:50 AM   #11
Senior Member
 
1l243's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 465
Quote:
Originally Posted by 1l243 View Post
If you cut all the power off it will have to re start. I have mine set to update about 5am... The receiver is turned off in the morning but there is still power so a re start is not necessary. When I am dry camping and not running the generator ro inverter power is lost and I have to re start the sat seach. Since I am in one location for a few weeks I usually will switch to my manual dish so I don't have to go through the setup all the time..
I should add that even with the manual dish there is a reset process but without the sat aiming. Just less wear and tear when powering off the system several times a day when dry camping...
__________________

__________________
1l243 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 12:28 PM   #12
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Receiver is always "on" even when turned off
__________________

__________________
TURBS is online now   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 12:35 PM   #13
Senior Member
 
1l243's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 465
True, unless power is cut like unplugged or total loss of power then the reset process starts again. With a Tailgator that means switch check, sat aiming and program download each time...
__________________
1l243 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 05:15 PM   #14
Senior Member
 
plshilo's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Wellborn, Florida
Posts: 313
Ok here is the latest, reset updates to 5pm est. So when it did updates it Did ask to either do them or continue to watch live tv...I said to do them and it did go through switch check, aiming then back to live tv. So I still plan to check with tech's and may Replace 211z.
__________________
Phil & Linda and our two four legged girls - Cricket & Lucy
2016 F350 Super Duty
2011 Prime Time 27.0 RET Crusader 5th Wheel
plshilo is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 05:30 PM   #15
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: West Michigan/Fort Myers
Posts: 3,927
I have the same set up and I turn it off when not in use. No problem when turning it back on. My issue with Dish is getting it set up after a lapse in service. We don't use it if the GC we are at has good cable. We will have it off for a couple of months and when I restart service it is a major hassle. Always two or three calls to get it right. I would think you have an issue with the box or you are losing power to the dish itself. Do you run your cable through the cable TV hook up or did you run a coax direct to the box. I had issues with the FR installed coax with picture quality and losing power. I drilled a hole in my basement and ran a coax to the box. Much better.
__________________
Phil57 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 05:48 PM   #16
Senior Member
 
plshilo's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Wellborn, Florida
Posts: 313
Quote:
Originally Posted by Phil57 View Post
I have the same set up and I turn it off when not in use. No problem when turning it back on. My issue with Dish is getting it set up after a lapse in service. We don't use it if the GC we are at has good cable. We will have it off for a couple of months and when I restart service it is a major hassle. Always two or three calls to get it right. I would think you have an issue with the box or you are losing power to the dish itself. Do you run your cable through the cable TV hook up or did you run a coax direct to the box. I had issues with the FR installed coax with picture quality and losing power. I drilled a hole in my basement and ran a coax to the box. Much better.
We don't have Any problems with coax in the coach....with either Dish, cable, or even air tv. TV works perfect. We do have a buddy that did drill in the back if his 32.5 and install and connector because of FR cable. Anyway we will Keep Checking. ...
__________________
Phil & Linda and our two four legged girls - Cricket & Lucy
2016 F350 Super Duty
2011 Prime Time 27.0 RET Crusader 5th Wheel
plshilo is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 06:05 PM   #17
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: West Michigan/Fort Myers
Posts: 3,927
Quote:
Originally Posted by plshilo View Post
We don't have Any problems with coax in the coach....with either Dish, cable, or even air tv. TV works perfect. We do have a buddy that did drill in the back if his 32.5 and install and connector because of FR cable. Anyway we will Keep Checking. ...
We don't have any problem using the FR coax for cable tv. it works fine. The coax powers your dish so that is why I ran a line direct to the dish from the receiver. I think that the Tailgater is the only one that gets power from through the coax.
__________________
Phil57 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 11:01 PM   #18
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cumming GA
Posts: 75
We have the same set up. Don 't press the top red power button or you will have to run through the set up all over again. We just use the bottom red button marked tv and do not ever have a problem. If the power goes off, then you will have to set up again.

By aqll means, have the box checked out by a tech person is this keeps happening.
__________________

__________________
Reb Kitt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.