Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2015, 09:03 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 7
Cable problems

I have a 2014 Crusader with a Legend TV. i cannot figure out how to receive cable channels. I plug cox cable to the top connector on the outside of the RV and have the TV connected to the connector that has the power booster (booster is off).

I have run scans as well.

Any advise?
__________________

__________________
SheepHerder is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:13 PM   #2
Senior Member
 
Todouble's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 849
Are you sure your booster is off and your tv is plugged into the cable jack vs satellite jack. I have to set TV to cable and not air then hit the autoscan feature
__________________

__________________
Todouble is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:13 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Crawfordville, Florida
Posts: 588
Remote set to cable from air.....Take cable cover off and make sure cable is connected. Has it worked before on cable??
__________________
Jerry. Vietnam vet.
Retired
jgahlhoff is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:19 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Todouble View Post
Are you sure your booster is off and your tv is plugged into the cable jack vs satellite jack. I have to set TV to cable and not air then hit the autoscan feature
Booster is off. I have 2 jacks and I am assuming the jack with the booster is the cable and the other is the satellite. I set the tv to cable and run auto scan but scan does not recognize any channels.

My son helped get reception once but I think it was an accident and I can no longer remember the correct combination.
__________________
SheepHerder is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:51 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,702
Try the other outside connection. Maybe they are mislabeled.


2010 F250 5.4L 3.73
2011 Flagstaff 831FKBSS
Equal-i-zer 4pt 12K
__________________

2011 Flagstaff 831FKBSS
2010 F250 4X4 5.4L 3.73 LS
EQUALIZER E4 1200/12000
lbrjet is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:55 PM   #6
Senior Member
 
heavynlori's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,068
Cable problems

One is satellite and the other is for your rooftop antenna

Is one labled cable and one labled satellite??

The booster is only for the antenna - not used for cable or satellite reception
__________________
heavynlori is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 10:11 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by heavynlori View Post
One is satellite and the other is for your rooftop antenna

Is one labled cable and one labled satellite??

The booster is only for the antenna - not used for cable or satellite reception
The outside jacks are labeled and have tried both with no success.
The inside jacks are not labeled. However, one jack has the power booster button, which is the one I have used for cable with the booster off.

Thanks to you all for your responses.

Sheepherder
__________________
SheepHerder is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 12:00 AM   #8
Senior Member
 
rracer5's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Full Timing It
Posts: 1,904
Do you get stations from the antenna with the booster on? Also, pull the plate off on the outside and make sure the cable is attached (satellite cable will be orange, cable wire should be grey or black) and that the labels are correct. If that all looks correct, then you will have to look for a loose or non-existant connection elsewhere......maybe at a splitter that splits the cable feed to the bedroom or behind the booster plate.......which reminds me, ..... can you get any channels in the bedroom?
__________________
"PT Crew Members Since 9/2010"[/I][/B]
2011 RAM 2500 HD 6.7L CTD Crew
2014 Sanibel 3250
rracer5 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 09:13 AM   #9
Junior Member
 
nbenn3's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 24
I know some places we go we have to get a small cable box from the front office to get the digital cable channels. Not sure if this is the problem but just an idea.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
nbenn3 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 03:58 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Katy, Tx
Posts: 186
Are you at a campground? If so you may want to ask them. I was at a campground a few weeks ago and after working for a day the cable went out. I checked with the office and they said cable was working. An employee came out to the site and already knew what was wrong, there was a booster for the area at the pedestal next to mine. The guy leaving that morning accidentally shut it off.
__________________

__________________
2015 Crusader 315rst
2016 Ford F350 SRW 4x4 King Ranch 6.7L
Houstonkid is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.