Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2013, 08:56 PM   #31
Senior Member
 
zs325RES's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Byron Center, MI
Posts: 337
No issues here. Worked very well.
__________________

__________________

2013 Crusader 325RES Touring Edition
2006 Silverado 2500HD LT SW ECSB, 6L LQ4/4L80E 4.10s w/16K Curt slider (not necessary), Air Lift bags & Black Bear Performance tune & CAI

Norm & Karen Zondervan
zs325RES is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:25 PM   #32
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 63
leveling system

Well we just pulled the 325RES home yesterday and backed it into the barn and started to set everything up. I thought the levelong sytem worked but today I noticed it looked as though the right side was lower than the left. Still reading everything but can you extend the right side by itself to level rig. I put a level on it and it is full bubble off. Thanks
__________________

__________________
rhollar is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:41 PM   #33
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by rhollar View Post
Well we just pulled the 325RES home yesterday and backed it into the barn and started to set everything up. I thought the levelong sytem worked but today I noticed it looked as though the right side was lower than the left. Still reading everything but can you extend the right side by itself to level rig. I put a level on it and it is full bubble off. Thanks
Follow the re zero calibration procedure, otherwise you'll have to "adjust" every time.
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:59 PM   #34
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 63
level system

Vince, This might be a dumb question but I'm new to this. Do i zero it as it is, or do I need to hitch it up? Don't want to mess something up.
__________________
2013 Crusader 325RES
2006 Chevy 2500 CC/SB Duramax/Ally 4X4
rhollar is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 09:24 PM   #35
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
PT Crusader 285 Leveling off ground

at first thanks already helping me with this forum. I already working on some problems with my new 5th wheel (loud fridge fan, still working on it).
Today I came home from my first trip with my fifth wheeler. After auto leveling I recognized the tires on the right side were off the ground. I parked it in my driveway, which has a little slope. . What I am reading is to do it manually?
Autoleveling was one of the reasons I bought the touring edition. I put the fifth wheel manually back to the ground. Should I zeroize it?
__________________
Bernhard is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 10:20 AM   #36
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by rhollar
Vince, This might be a dumb question but I'm new to this. Do i zero it as it is, or do I need to hitch it up? Don't want to mess something up.
Its really no biggie. Mine instructs you level the coach first, blocks or jacks on manual. Follow the squence for electronic level exactly. If in doubt, cancel and start over. Once complete raise jacks remove any cribbage and then level with auto. It should be within 1-2 degrees. I use a three foot carpenters level on floor and counter for initial set. The setting should last a long time.
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 10:24 AM   #37
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 63
Level system

So I should set to manual, get it level then zero it, then set to auto? Thanks
__________________
2013 Crusader 325RES
2006 Chevy 2500 CC/SB Duramax/Ally 4X4
rhollar is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2013, 11:29 AM   #38
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by rhollar
So I should set to manual, get it level then zero it, then set to auto? Thanks
Yes, just make sure you retract all before the last auto step, proves it will find the zero again!
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 03:12 PM   #39
Senior Member
 
Roll's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 476
I've suffered with this issue and a leaking pump, since delivery 3-28-11.

I did the zero reset on two different occasions and it helped for a short time then the unit slipped back into "flight" mode and I finally gave up.

Resorted to using manual mode and gave up on auto mode. As for the leaking pump, the dealer tightened it up twice at the instruction of the Lippert without success, then they replaced the pump but it still leaks.

I have sent a private message to RV Guy for assistance.

Roll
__________________
Gary, Cindy, Reacher (Maine Coon), and Vivian (in spirit only now).
Retired: July 31st, 2013 and loving it.
__________________________________________
2011 Coachmen Encounter 37 TZ pulling a 2012 Wrangler Unlimited Sahara. Many upgrades, additions, mods, and changes.
Roll is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 03:47 PM   #40
Commercial Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 580
Hmmm - pump? Do you have a Crusader? I'm confused.

PTM
__________________

__________________
RV Guy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.