Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2015, 04:40 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jun 2014
Posts: 6
No power to slides on a 2013 Lacrosse 318BHS

I just pulled my rig out of storage for the winter and I am not getting any power to the slides. All the other power is working, I have checked the fuses and breakers in the box and cannot find any issues. When I hit both switches for the slides there is no noise or movement at all. Anyone have ideas for troubleshooting?

Sent from my iPad using Forest River Forums

2012 F-150 FX4 with ecoboost
2013 Lacrosse 318 BHS
Davevod is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2015, 05:06 PM   #2
Senior Member
Join Date: May 2015
Posts: 119
did you check to make sure you have power up to the switch? get a helper and a test light while helper is pushing on the slide switch use your test light at the motor and touch the pos side of the motor. should light up if not either the switch is bad or animal chewed through your wiring and you will have to track it down. otherwise if it does light up check your ground at the motor make sure its ground well, otherwise it may be a bad motor. have your tried to jump the motor directly? take some jumper cables and connect the pos to the pos side of motor and the other to the battery should get something running. Also it could be your solenoid wiring that controls the in and out of the slide out hydraulics wire may be loose look there

cfiowa is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2015, 05:12 PM   #3
Senior Member
Ksilvi's Avatar
Join Date: Aug 2013
Location: Newport, MI
Posts: 218
Make sure your battery disconnect is not engaged or dead battery.

2014 Crusader 295rst
2014 F150 Fx4
2014 PT Crusader 295RST-TE
2014 F-150 FX4
Ksilvi is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2015, 07:57 AM   #4
Senior Member
rracer5's Avatar
Join Date: Jan 2011
Location: Full Timing It
Posts: 1,550
We really need more details like, what kind of slide mechanism are they, electric, hydraulic or Schwintek?
"PT Crew Members Since 9/2010"
2011 RAM 2500 HD 6.7L CTD Crew
2014 Sanibel 3250
rracer5 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2015, 11:03 AM   #5
Junior Member
Join Date: Jun 2014
Posts: 6
They are electric mechanisms. I changed tried a new battery and it did not solve the issue. I have checked all the fuses in the panel inside and they were all fine. Both slides are completely dead. I am going to check the motors today to see if they are getting power, if not I guess I will drop the bottom covering and start tracing wires to see if there was a break. I had a similar issue last year when I pulled it out of storage but it was only one slide, the TV dealer said a wire had pinched on the frame and they reran it and it worked all summer with no issue. I am pretty frustrated that for the second year in a row the trailer has a slide issue coming out of storage.

Sent from my iPad using Forest River Forums
2012 F-150 FX4 with ecoboost
2013 Lacrosse 318 BHS
Davevod is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2015, 07:04 AM   #6
Join Date: Oct 2014
Posts: 56
If it has been in storage and comes out with electrical problems, the first thing I would look for is mice. Little monsters love to chew on wires and can cause no end of problems.
2015 Primetime LaCrosse 329BHT
MickeyD is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2015, 11:53 AM   #7
Join Date: Mar 2014
Posts: 60
Check the ground wires.

Somewhere in the lippert manual it says most common electrical problem on the slides is the ground.

That was the case for me.
rscconrad is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2015, 04:44 PM   #8
Senior Member
sfrye5853's Avatar
Join Date: Jul 2011
Location: Indianapolis
Posts: 194
I had the same issue last year. A wire came loose from the connector that was attached to my battery disconnect (I installed). Stripped the end of the wire, attached it back to the post, and it worked fine.
2005 Ford Expedition 5.4 4x4
2012 Tracer 3150BHD
sfrye5853 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 01:12 PM   #9
Senior Member
Join Date: Feb 2013
Location: WI
Posts: 193
I had the same issue on my Tracer Air. The slides have their own ground on the frame near the junction box where the trailer hookup comes in. Remove access panel and check it. They attach the ground with a small self tapper that came out. Bigger self tapper fixed the problem immediately.
sugarjohnson is online now   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 01:47 PM   #10
Phat Phrog Stunt Team
TURBS's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,205
Ummm locate the positive battery cable and follow it to a resetable circuit breaker.
The slides don't run through the battery disconnect or the distribution center fuses

08 duramax tuned n modded
2011 32bhok Sabre
2015 camping "9 nights"

TURBS is offline   Reply With Quote

power, slide, lacrosse, 318bhs, 2013, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 PM.