Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2016, 07:46 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 23
Dometic A/C not working on low/medium

Hi,
We just picked up our new 192RBS yesterday and upon getting it home discovered that the A/C unit will not operate on LOW or MEDIUM speeds. It works fine on high and unfortunately during out inspection we only checked the high position to insure it was working. It affects both the "cool" and "fan only" modes.

We plan on an inaugural trip next week and will try to get it in to the dealer to be checked when we return but just thought I'd see if anyone here has run across these symptoms before.

Other than that we really like the layout ( other than no factory installed privacy curtail by the bed, will have to work on that)

Any hints or tips on this particular model would be appreciated also.

Thanks
Tim
__________________

Ohio192 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 03:04 PM   #2
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 6,787
Can you tell us which model A/C you have and which thermostat you have?
__________________

__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 04:53 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 23
Dometic A/C not working..

Hi,
I'm not sure of the exact model number, I don't have the specific info available. It's the 13,500 roof mounted unit with just 2 rotary controls on the inside of the unit.

An update to my original post. This morning while trying it again in the low position I pushed up on the control and wiggeled it some and it made contact and works in the low position now if I just wiggle it some in that position. The mid position still isn't working despite trying the same thing in that position.

So now it works all the time in the high position, not at all in the mid, and sometimes in the low position with a little persuasion . Progress I guess. I wonder if I took the inside shroud off if I could see anything, maybe a loose connector? I don't want to void any warranty.

Thanks
Tim
__________________
Tim and Cindy
2017 Coachmen 192RBS
2016 GMC Sierra 4x4 Crewcab
Ohio192 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 04:58 PM   #4
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 6,787
I'd take the air box off and chcek for loose connectors. If it isn't that, it's probably the switch itself.
I don't think you'll do anything to void your warranty.
__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:56 PM.


×