Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2014, 12:15 PM   #1
Senior Member
 
heavynlori's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,068
Question on water pump

Used the fresh water tank for first time this weekend (have city water at seasonal)

Turned pump on - ran a short bit and stopped - normal
Fresh water Tank was full
Hot water tank full
Turn faucets on - got water thru all of them - hot and cold
Flushed toilet - works good

Set up at campground

Turn faucet on in kitchen - pump kicks on
Good pressure for about five seconds
then the longer the faucet stays on the less and less water coming out until its just a trickle - doesnt matter whether hot or cold - same result
Pump is running whole time

No shower - took forever to wash dishes or flush/fill toilet every time

Turn faucet off in frustration and pump runs for about thirty seconds until it shuts off

Pump does not run unless you open a faucet and no leaks to be found anywhere inside or outside

Any thoughts???



Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
heavynlori is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 12:35 PM   #2
Senior Member
 
Ford Idaho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Idaho
Posts: 9,840
Water faucet aerator screens clogged with debris?

Many here have reported plastic bits clogging the screens.
Also check the screen in the water pump bowl.
__________________

__________________
2016 F350 6.7L LB CC Reese 28K 2014 Chaparral Lite 266sab
"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." 2014 19 days camping 2015 17 days camping201620 days camping
Ford Idaho is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 12:42 PM   #3
Senior Member
 
heavynlori's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,068
Nope screens all clear - worked great all summer on city water hookup

Checked all again today when we got home and still crappy pressure on using pump.....


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
heavynlori is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 12:42 PM   #4
Senior Member
 
mcnabbwr's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lower Michigan
Posts: 1,366
If you are having the same result with all of the faucets, it sounds like a restriction on the intake side of the pump. Maybe a kink in supply hose, screen plugged or even a bad pump. Somehow there is a loss in volume to or out of the pump.
__________________
Bill & Pam
2014 Trilogy 3650RE
2015 F350 PSD
mcnabbwr is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 12:45 PM   #5
Senior Member
 
heavynlori's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,068
Screen in the intake to the pump??

Will try that


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
heavynlori is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 12:47 PM   #6
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by Ford Idaho View Post
Water faucet aerator screens clogged with debris?

Many here have reported plastic bits clogging the screens.
Also check the screen in the water pump bowl.

X2 there is a very fine mesh screen in a strainer bowel attached directly to the pump. Sounds like it is gradually plugging.
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 01:03 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 149
make sure the vent on the tank is clean eliminating a vacuum and there is a screen on the pump that may be dirty.
__________________
Fourn3833
2008 Georgetown SE TS
2013 Ram 1500 Longhorn in tow
Fourn3833 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2014, 04:18 PM   #8
Senior Member
 
heavynlori's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,068
Update on water pump issue

Winterized camper today - found the intake hose on pump was kinked and twisted ....cut off bad section and put back on !

Ta - Dah we have awesome pressure - too bad season is over until April 1, 2015 😞


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
heavynlori is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2014, 05:24 PM   #9
Senior Member
 
mcnabbwr's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lower Michigan
Posts: 1,366
Glad you found the problem and got it repaired. At least it will be ready for next season.
__________________

__________________
Bill & Pam
2014 Trilogy 3650RE
2015 F350 PSD
mcnabbwr is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
pump, water, water pump

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.