Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2012, 11:01 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
water pump location. "lacrosse"

i have a 2011 lacrosse touring edition. 265bhs. where is water pump located. water hook up at front of camper and sound from pump in rear. left pump switch on while hooked to city water and no water in fresh water tank. oops. also wonder if it has fuse or breaker for protection. unable to find one. water pump light comes on with water in tank but no sound from pump and no water.
__________________

__________________
lineman329 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:06 PM   #2
Senior Member
 
onetonford's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 626
When you have city water hooked up pump won't run because pressure switch keeps it off. try putting water in tank and shutting off water from city. open a tap and pump shoud come on they are made to run even with out water for quite awhile....
__________________

__________________

2001 Ford F-350 DRW 7.3
2011 25 RL Wildcat
former fiver 1976 Fourwinds had for 35 years
onetonford is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:08 PM   #3
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Quote:
Originally Posted by lineman329
i have a 2011 lacrosse touring edition. 265bhs. where is water pump located. water hook up at front of camper and sound from pump in rear. left pump switch on while hooked to city water and no water in fresh water tank. oops. also wonder if it has fuse or breaker for protection. unable to find one. water pump light comes on with water in tank but no sound from pump and no water.
Pump is mostly likely hidden behind a panel in a cabinet.
Pumps can be run dry with no harm (normally)
Pump has a fuse right at the pump.
Do you have enough water in the tank to pick up a prime ? Is the Hw tank already full ? Pump will fill Hw tank first before you get water at taps.
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:16 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
i unhooked from city water and filled fresh water tank. turned on pump opened faucet no BBRRRHHHHHH. hot water heater probably not full. thinking there has to be some sort of fuse by pump?
__________________
lineman329 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:20 PM   #5
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Quote:
Originally Posted by lineman329
i unhooked from city water and filled fresh water tank. turned on pump opened faucet no BBRRRHHHHHH. hot water heater probably not full. thinking there has to be some sort of fuse by pump?
Pump will fill Hw heater first.

You'll have to find pump normally there's an inline fuse 4 or 5 inches from pump.
Have you checked the power distribution panel for a secondary fuse ?
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:24 PM   #6
Senior Member
 
onetonford's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 626
Fuse on mine on power line next to pump...
__________________

2001 Ford F-350 DRW 7.3
2011 25 RL Wildcat
former fiver 1976 Fourwinds had for 35 years
onetonford is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:31 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
it must be by the pump when i locate that. all the sec. fuses were good in panel. thanks for yall's help. ill do a little digging in bathroom tomorrow for pump.
__________________
lineman329 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:32 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
oh yeah. 25 nights camped so far this year. lol! gotta figure out how to put that under my user name. haha. thanks again.
__________________
lineman329 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 11:37 PM   #9
Senior Member
 
Road-King's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: TN
Posts: 645
Quote:
Originally Posted by lineman329 View Post
oh yeah. 25 nights camped so far this year. lol! gotta figure out how to put that under my user name. haha. thanks again.
Top left of the screen is a link to "User CP", click it then edit your signature.
__________________
Russ & Kim
2014 Alpine 3600RS
2007 Dodge Ram 3500 5.9 4X4
2008 Harley Davidson Road King 105th Anniversary
(2011-5 bad year)(2012-40)(2013-45)(2014-23)
Road-King is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 10:44 AM   #10
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
found the pump and problem. 10-amp fuse blown. changed it out turned pump switch on and nothing. blew fuse again at pump! bad pump.... question though. do i need to drain fresh water tank before unhooking water lines to pump?
__________________

__________________
lineman329 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.