Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2013, 02:51 PM   #51
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
Today I bought two 30 amp circuit breakers to replace the two 25 amp that were being used. I could not find 25 amp...only 30. Do you think that will be okay?
Lesley.
__________________

__________________
Lesley is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 03:07 PM   #52
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,157
Quote:
Originally Posted by Lesley View Post
Today I bought two 30 amp circuit breakers to replace the two 25 amp that were being used. I could not find 25 amp...only 30. Do you think that will be okay?
Lesley.
You really need one 50 (if there were 2 25s prior) or 2 20 amps.
I would NOT go up in amperage without knowing what is on them.
__________________

__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 03:47 PM   #53
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by herk7769 View Post
You really need one 50 (if there were 2 25s prior) or 2 20 amps.
I would NOT go up in amperage without knowing what is on them.
I will try one 50 amp breaker. Hope this solves the problem. Will let you know.
__________________
Lesley is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 10:06 PM   #54
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by herk7769

You really need one 50 (if there were 2 25s prior) or 2 20 amps.
I would NOT go up in amperage without knowing what is on them.
Good point, my popup had a water pump and some lights. What does this popup up have to require 50 amp service?
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 10:27 PM   #55
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
There is a water pump, lights, refrigerator, ceiling fan, heater fan...the usual things. So, two 20 amp circuit breakers should be okay. I am not able to find the 25 amp CBs. The original owner had an a/c unit installed on the roof, but that runs off the ac current only, of course.
Thank you for all your help. I will let you know if this solves the problem.
__________________
Lesley is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:12 PM   #56
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
I replaced the circuit breaker near the positive battery post and still no power to the inside lights. I finally contacted Forest River and was able to narrow it down to a wiring problem on the battery. The large white wire was connected to the positive post and should have been on the negative post. I changed it this morning and all seems to be working fine now. I feel great and now ready to go camping with everything working.
Thanks to all of you for your time and help. This is a wonderful site.
__________________
Lesley is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:19 PM   #57
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by Lesley View Post
I replaced the circuit breaker near the positive battery post and still no power to the inside lights. I finally contacted Forest River and was able to narrow it down to a wiring problem on the battery. The large white wire was connected to the positive post and should have been on the negative post. I changed it this morning and all seems to be working fine now. I feel great and now ready to go camping with everything working.
Thanks to all of you for your time and help. This is a wonderful site.
If the battery was hooked up backwards then it should have blown the converter protection fuses.
If there still blown the converter isn't working.

Turbs
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:21 PM   #58
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Also in your picture I see the white to positive!
I can't believe none of us noticed!
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:26 PM   #59
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by f1100turbo View Post
Also in your picture I see the white to positive!
I can't believe none of us noticed!
Well, I have replaced all the fuses and everything is working fine now.
Thanks again. I do appreciate the help.
__________________

__________________
Lesley is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.