Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2014, 04:47 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Electrical system malfunction

Ugh everytime this thing sits for a couple weeks it has a new problem. Ok so I went to take it out and the batteries didn't seem to be charging, the inverter said 11.6V and the fridge didn't work. It didn't charge hooked up to shore power. I charged them with external charger and hooked everything back up. Inverter reads good charge but now the interior lights don't work and the battery meter/gauge don't even light up. But the slides work like a champ. Any ideas on this?
__________________

__________________
pavetim is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2014, 11:05 PM   #2
Senior Member
 
Indymule's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 503
Battery cutoff?
__________________

__________________
Jay & Maria - Camp Dogs Jackson & Joplin
2015 Rockwood 2604WS Emerald
Hensley Arrow hitch
2015 Ford F350 Crewcab Lariat Diesel
Ham Callsign K9NDY
Indymule is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 08:33 AM   #3
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Nope, it was all on. Connection maybe for the charger? But then why wouldn't lights work?
__________________
pavetim is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 08:37 AM   #4
Senior Member
 
Iwannacamp's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4,358
Look at the fuses on the 12v side of the inverter. If I am reading correctly you have 13+ at the inverter..not to the battery.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
2017 Puma 297RLSS
2005 Ram 2500 4X4 diesel
Our new 5er 10-26-16
Iwannacamp is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 03:36 PM   #5
Senior Member
 
Indymule's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 503
is the slide working without being hooked up to shore power?
__________________
Jay & Maria - Camp Dogs Jackson & Joplin
2015 Rockwood 2604WS Emerald
Hensley Arrow hitch
2015 Ford F350 Crewcab Lariat Diesel
Ham Callsign K9NDY
Indymule is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 05:15 PM   #6
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Yeah slides and jacks work great. But won't charge batteriies, inside lights don't work, and panel inside where you look at your tank and battery power don't even light up.
__________________
pavetim is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 05:32 PM   #7
Senior Member
 
raspivey's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Brazoria County, Texas
Posts: 1,360
Was it plugged in to shore power over the last few weeks?
__________________
2015 Chevy Silverado LTZ - HD tow package
2017 Rockwood 2703WS Emerald Edition
raspivey is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 05:52 PM   #8
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
Make sure your disconnect switch is pulled out if push/pull type. If OK then check for a mini-breaker under front of trailer and press reset button if it has one. Also check reverse polarity fuses in ac/dc panel distribution, usually 40 amps
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	push-pull battery disconnect.jpg
Views:	86
Size:	30.9 KB
ID:	63686   Click image for larger version

Name:	Breaker Box.jpg
Views:	86
Size:	59.1 KB
ID:	63688  
Attached Images
 
__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2014, 06:30 PM   #9
Senior Member
 
Indymule's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 503
I know you indicated that the slide is working but is this without shore power?
__________________
Jay & Maria - Camp Dogs Jackson & Joplin
2015 Rockwood 2604WS Emerald
Hensley Arrow hitch
2015 Ford F350 Crewcab Lariat Diesel
Ham Callsign K9NDY
Indymule is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 06:17 PM   #10
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Yes the slide, and the leveling jacks work great under battery power. Shore power hooked up didn't charge the batteries thats how I knew something was wrong. I charged them with a portable charger and they did charge. But then noticed the lights don't work. I didn't check fuses but i'll have to check those when i get out there again. And i guess i'll track down the wiring and look at the connections.
__________________

__________________
pavetim is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, electrical

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.