Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-19-2015, 06:35 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
HELP! Hit a pothole while driving....

Ok, driving thru a Walmart parking lot, back tires bumped a pothole. Generator was on, both AC's on, and BOOM everything electrical has gone out. No TV, no AC, no slides working, NOTHING! We've checked the wiring for loose connections on the generator, everything looks fine. Checked all the breakers and turned them all off and back on, still NOTHING! What in the world? Any suggestions, we're in route to DC and stuck in Virginia!! Thanks in advance😱
__________________

__________________
The A's RV'ing Adventures

2016 Georgetown 364ts
(3 teenagers & 2 chihuahuas)
SSGTLA is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 08:07 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pincher Creek, AB
Posts: 295
Do you have voltage at the generator itself? Fuses tripped on the generator?
__________________

__________________
Camped: 2017 (Days/Nights) - 30/25
2016 (Days/Nights) - 32/23, 2015 Nights - 29

TT: 2013 26' Revere TBQB
TV: 2014 GMC Sierra 1500 Z71 4x4
glen1971 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 08:21 AM   #3
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Something could have unplugged between the generator and the camper.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 08:27 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Waynesville
Posts: 12,019
Quote:
Originally Posted by SSGTLA View Post
Ok, driving thru a Walmart parking lot, back tires bumped a pothole. Generator was on, both AC's on, and BOOM everything electrical has gone out. No TV, no AC, no slides working, NOTHING! We've checked the wiring for loose connections on the generator, everything looks fine. Checked all the breakers and turned them all off and back on, still NOTHING! What in the world? Any suggestions, we're in route to DC and stuck in Virginia!! Thanks in advance��
Did your Gen shut down? Will your Gen now run? Temp shut down could be from (Low Oil Probe) caused by the (W/M Pothole)? Youroo!!
__________________
youroo is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 09:08 PM   #5
Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 98
What concerns me is the comment no slides, these work off the 12V batt...

Do you have 12V lights etc?
Does your gen run?

If yes to both, the transfer switch might be something to look at.
__________________
happywhencamping is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 10:34 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: crete,il /texas
Posts: 384
where is the gen? how is it connected to TT, any other details
__________________
Big Bill is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2015, 10:36 PM   #7
Senior Member
 
B and B's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Wilmot Twp, Ontario, Canada
Posts: 8,604
Hello......... Did you get it fixed?
__________________
B and B is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2015, 11:34 AM   #8
RiderBloke
 
RiderBloke's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Sanford, MI
Posts: 323
I would check the batteries and their connections and work from there.


Sent from my iPhone somewhere on the face of the earth using Forest River Forums
__________________
Retired Intentional Interim Minister
Member of the BMW MOA
Saginaw Valley BMW Riders
RiderBloke is online now   Reply With Quote
Old 07-21-2015, 11:56 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Ok guys! Thanks for the advice, we tried all the options listed above and then contacted our dealer. So our dealer overnighted us a new 30amp replacement breaker for the one that wouldn't reset in our generator. It worked!!! We are ecstatic, we have complete power & both AC's are working. So rule of thumb....no matter how small the pothole- avoid them at all costs! It's learning about working out the few quirks along the way that make family trips like this memorable��
__________________
The A's RV'ing Adventures

2016 Georgetown 364ts
(3 teenagers & 2 chihuahuas)
SSGTLA is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2015, 12:02 PM   #10
Phat Phrog Stunt Team
 
AquaMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tipp City, OH
Posts: 6,477
Not sure why the pothole would have caused a breaker to fail, could have been jsut a freak coincidence. Glad all is working now!
__________________

__________________
2016 Georgetown 364TS
Nights Camped 2017 - 49
AquaMan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.