Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2016, 12:45 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 6
No Gen power

I have an 2014 XLR Hyprelite 29HFS with gen prep. I recently purchased an Onan and installed it. Pretty straight forward with the gen prep.

Generator starts and runs fine getting power to the transfer switch but no power to the trailer. Shore power and battery power work fine.

Is this an indication that the transfer switch is bad? Or something else?
__________________

__________________
2014 XLR Hyperlite 29HFS
TV 2014 Ram 2500 CTD
FlyinTA is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2016, 01:05 PM   #2
Senior Member
 
B and B's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Wilmot Twp, Ontario, Canada
Posts: 8,604
There must be way or means for the transfer switch to switch to generator. Maybe a control lead is missing to accomplish this. Normally Generator power will transfer the switch. This could be 12 or just 110 from the generator itself to engage the relay. Model # of transfer switch might help.
__________________

__________________
B and B is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2016, 01:19 PM   #3
Senior Member
 
hammer55's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: central valley, california
Posts: 455
usually double contact relay, need power from the gen through the contact of the normal power relay, you need a contact to hold out normal power when gen is on and vissa versa, or you can do it manually
__________________
Mark & Annie
2014 COACHMEN PURSUIT 27 KB
Modesto, Central California
hammer55 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2016, 01:23 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 6
Progressive dynamics
Model# PD5110610V

I was in there with a tester and was getting generator voltage to both sides of the switch.

I have seen so posts able these switches sticking and to tap them with something to knock them loose. It has been in the camper for a couple of years with no use. Wondering if that could be the problem
__________________
2014 XLR Hyperlite 29HFS
TV 2014 Ram 2500 CTD
FlyinTA is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2016, 02:21 PM   #5
Senior Member
 
hammer55's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: central valley, california
Posts: 455
yes could be rusted, might need to pull apart and cleaned, but if you have gen power to both sides (if that is what you are saying) it must be something to do with the power not getting to the panel

Quote:
Originally Posted by FlyinTA View Post
Progressive dynamics
Model# PD5110610V

I was in there with a tester and was getting generator voltage to both sides of the switch.

I have seen so posts able these switches sticking and to tap them with something to knock them loose. It has been in the camper for a couple of years with no use. Wondering if that could be the problem
__________________
Mark & Annie
2014 COACHMEN PURSUIT 27 KB
Modesto, Central California
hammer55 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.