Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2014, 03:46 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
No power to lights or outlets

First timer looking for help. Went camping and was using 12v power. Lights had been working,then wife turned on furnace and we lost power to lights and all outlets. Still have power to outside light, co2 monitor and furnace fan. 2008 Flagstaff mac/ltd 228. Fuses look fine. Plugged into 120v and still don't have power. This was the first time for us camping off of the battery. The battery was bought the same day and was verified to be good. I don't understand why I have limited power. There is two wires coming off the positive post, one has a 20 amp fuses and the other is a metal 25. The wire with the 25 amp fuse appears to just supply the power lift. Any feed back would be great.
__________________

__________________
cowlitzdrifter is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 06:09 AM   #2
Senior Member
 
CSMRetired's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: N. Central Texas
Posts: 1,102
This is just a S.W.A.G. mind you, but if you have a battery disconnect switch, check and see if it may accidentally been turned off.
__________________

__________________

'Pa Pa's Palace'

2014 Sportscoach Crosscountry 405FK
2015 Jeep Grand Cherokee Overland
CSMRetired is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 02:14 PM   #3
Moderators' Assistant
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 13,295
popups don't come with battery disconnect switches.

did you check the plunger switch that usually is compressed when you set up the sink area?
that would account for the interior lights.

as to the outlets, if you're currently plugged into shore power, did you check the breakers?
__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 12:18 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
So I double checked outlets. They do work while plugged into shore power. Only thing not working is the top, being the lights and fan. I checked bulbs and the 4 amp fuse to see if it ran on a circuit. They appear to be fine. I have had the issue with the plugger switch before. I will double check that tomorrow. Thank you and any feed back is aways welcome.
__________________
cowlitzdrifter is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 12:25 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 26
Bad or low battery?
__________________
ddschuman is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 12:31 AM   #6
Senior Member
 
raspivey's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Brazoria County, Texas
Posts: 1,362
I had a loose connection on my last trailer that had similar effects. There was a connector in the power line to the roof accessories that was downstream of the push switches in the galley the wiggled loose. It connected the power line that was sewn into the tent material to the wire that went to the galley switches. It was right along the wall at the bottom of the tent sides if I remember. Check that as well.
__________________
2015 Chevy Silverado LTZ - HD tow package
2017 Rockwood 2703WS Emerald Edition
raspivey is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 03:45 AM   #7
Moderators' Assistant
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 13,295
Quote:
Originally Posted by cowlitzdrifter View Post
Went camping and was using 12v power. Lights had been working,then wife turned on furnace and we lost power to lights and all outlets.
just want to make sure that you understand that the outlets DON'T work in 12v battery power.
they only work when you're plugged into shore power or a generator.
__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 11:12 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Checked power to roof and found that the wires were exposed. Cut out bad wire and it all works. Thanks for the ideas and help. Very helpful forum.
__________________

__________________
cowlitzdrifter is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
light, power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:07 PM.