Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-15-2010, 04:43 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bonney Lake, WA
Posts: 23
Question Satellite Converter Box - Home/RV use

Wondering if anyone has experience using a Directv satellite converter box from home while on the road?

Can I pick up a surplus dish and tripod for my travel trailer and then bring one of my converter boxes from home while I'm on the road?

Since the box is registered to me, it seems like I should be able to use it wherever I want. I'm just curious if anyone else has tried this.

Thanks!
__________________

__________________
Stryker is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 06:28 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 295
Yup, that's what you do. You need the map to get the different zone #'s to put in, then you need to change the receiver for the zip code you're in. When I had problems getting mine to work, only hassle was DirecTv tech support isn't in on wwekends. Also need to know where to point the dish.
__________________

__________________
MightyMike is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 07:01 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,260
I take my box from home as well, but I don't change the zip code. I like to know what is going on in my area while I am away as far as local channels with the news & weather.
__________________
rockwood06 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 10:51 AM   #4
Senior Member
 
NWJeeper's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Enumclaw, WA
Posts: 2,617
We do the same with our Dish Network receiver. Take it out of our bedroom and put it in the rig when we hit the road.
__________________
"I can fix it, and if I can't fix it, I can fix it so no one can fix it!"
Ed & Wendy
2009 Georgetown 378TS | 1998 Jeep Wrangler | 1998 Skeeter ZX202C
Nights camped in 2009: 53 | Nights camped in 2010: 55
www.nwjeepn.com
NWJeeper is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 04:58 PM   #5
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
2010 update to this thread. Changing the zipcode no longer works.

No way to get loacl channels while on the road that I am aware of. ANYONE who has cracked this code, PLEASE let me know how to do it.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 07:29 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 109
Send a message via Skype™ to BENTE
don't know the zip code thing but i never get far enough away from my house for it to matter.

but i did ask a question about this some time ago. i had took my box from my bedroom and left it in the camper. well dtv sends out a pulse to recievers from time to time and if all of your boxes are not hooked up it will disable the box. you have to get it reset. i asked a pal of mine about it he told me all about it. mine works well and will continue to. if anyone has problems with their box being diabled send me a pm i will help you out
__________________
Happy Camping

tb

2009 Wildwood 26tbss
Nights Camped in 2010 38
BENTE is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 08:11 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 9
The zip code thing is to give the direction of the dish. If you travel long distances from home the local channels may be a problem. I've not traveled far enough to lose locals so far, but I'm sure that is the situation.
__________________
dano 2 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 09:25 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,260
I don't know how far one has to go out of ones zip code but I get my local channels 150 miles away and I am out of state. If the box is disabled you can reset the box your self, open the little door where the card is you will see a little black button all you have to do is press it in and then wait a little while as the system resets. If you still have a problem then you must call Direct TV, they have an 800 number for tech support, at this time they will reactivate your box while you are on the phone with them. The box that I keep in the camper has to be reactived ever Spring because I do not use this one in the house, it stays in the camper all Winter unplugged. When it is unplugged the box can not get It's up date from Direct TV and when Direct TV sees that that box can not recieve the up dates then the box is disabled. Now if the box is in use but not plug into a phone line then you are restricted from buying movies on screen. The phone line is how Direct TV bills you for the movies you watch, they pull the data from the box then send you the bill. When you plug the box into a phone line it takes 24 hours for them to pull all of the info after the 24 hour period then you can unplug the phone line from the box and buy movies, but you are limited to how many you can buy before you have to plug the box back into the phone line. They will let you know on screen when you have reached your limit.
__________________
rockwood06 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 09:31 PM   #9
Senior Member
 
NWJeeper's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Enumclaw, WA
Posts: 2,617
With Dish Network the local channels are broadcast on what they term a "spot beam" You will receive your local channels within about 150 to 200 miles of your home location on that beam, once you get too far from it you won't get them anymore.

Also, with Dish the zip code entry was only to tell you where to point the dish for signal. It has nothing to do with your programming. Newer receivers for Dish don't even have the zip code calculator in them anymore. I had to download a program for the computer which I used to put the local zip code into and it would tell me the azimuth and elevation for my dish.

When we bought our Georgetown however I installed an automatic Dish Trav'ler system. All I do now is push a button and it finds the birds itself.
__________________
"I can fix it, and if I can't fix it, I can fix it so no one can fix it!"
Ed & Wendy
2009 Georgetown 378TS | 1998 Jeep Wrangler | 1998 Skeeter ZX202C
Nights camped in 2009: 53 | Nights camped in 2010: 55
www.nwjeepn.com
NWJeeper is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 02:07 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 295
Only had to do the zip code thing when I left PA and went to SC,-650 miles from home. There were different zones listed in the back of the book, but I don't remember if that was for the Vucube or the box. My wife & daughter in law always get a kick out of my son and I trying to figure this thing out- constatly get "searching for signal". That's now our family Tv joke!
__________________

__________________
MightyMike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.