Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2012, 06:31 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
slide only works in one direction

Hello all. I am new here.My problem is I have a 2008 foerest river grey wolf 235 bh that the slide only works in one direction, out. Now I can change the wires on the motor and it will come in but still pushhing the out botton.Does anybody have any suggestions. If I could find a wiring diagram it would really help.
__________________

River rat is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2012, 07:04 PM   #2
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,746
Sounds like a broken switch or a bad wire on the back of it.
The switch "flips" polarity supplying power to the motor.

Switch in polarity one way; switch out polarity the other.

It is good news the motor runs. It is a PITA to change.
The switch is MUCH easier.
__________________

__________________
Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:09 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
thanks for the reply herk. I thought it my be the switch so I replaced it and it still does the exact same thing so the power must be switched somewhere else.I tried to run down the wireing but once it goes into the wall I cant find it.
River rat is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 12:41 PM   #4
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,746
Are you sure you replaced the wires correctly? It is a pretty complex arrangement of wires back there as it is a double throw double pole center OFF switch that switches both positive and ground depending on whether up or down.

A photo of how you wired it might help.
__________________
Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 01:58 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
The switch has a 5 wire plug it will only connect in one position
River rat is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:01 PM   #6
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,746
Quote:
Originally Posted by River rat View Post
The switch has a 5 wire plug it will only connect in one position
Now I really need a photo.
There should be 6 lugs on that switch.
All are needed. I will photo my switch. BRB.
__________________
Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:25 PM   #7
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,746
I see now. You are right. 5 wires but they saved a wire by interconnecting them via the switch body itself.

All of the switching is done in the switch body. If you have replaced the switch itself you may need to do some more troubleshooting with a meter to find out if the socket is bad.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCF0729.jpg
Views:	74
Size:	32.2 KB
ID:	13764   Click image for larger version

Name:	DSCF0730.jpg
Views:	84
Size:	52.2 KB
ID:	13765  
__________________
Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 03:13 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
that is exactly what I have.I am tring to trace the wires to the motor. There must be a connection somewhere because at the motor my wires are black and white and there is no white wire at the switch.
River rat is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 03:20 PM   #9
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,746
Quote:
Originally Posted by River rat View Post
that is exactly what I have.I am tring to trace the wires to the motor. There must be a connection somewhere because at the motor my wires are black and white and there is no white wire at the switch.

See if you can "gently" tug the wires out of the wall behind the switch. It is pretty crowded back there and a wire may have pulled out of a crimp hat. You may have to remove ALL the switches in the panel to get enough room to work.

That special connector has a pigtail I am almost sure and there are "run" wires crimped to the ends.
__________________
Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 03:49 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
Herk I got it fixed. I want to thank you for your help. I was able to pull the wires out of the wall behind the switch and one of the black wires had come out of the wire nut.For your information both black wires were wire nutted to a white wire making them both ground the green wire was out the yellow wire was in and the red wire was hot. any case we are ready to go camping again thanks again and happy camping
__________________

River rat is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
led pad

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.