Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2014, 07:54 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
TT battery help. Please

I bought a new Forest River Salem 27RLSS. I have had it a week Saturday when I brought it home I plugged it in to electric at my house via an adapter and ext. cord. When I came out two days ago all lights were dead and the new battery was dead so I disconnected it and charged it up and re connected it and all lights and stuff came on now today again the battery is dead. I have checked the fuse and breaker panel inside and all is good. I also checked the ext. cord and outlet. What else can I do?
Thanks
__________________

__________________
Hermanbilly is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 09:04 PM   #2
Senior Member
 
HONDAMAN174's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Big brown desert
Posts: 2,319
Do you have a battery cut off switch?
__________________

__________________
2014 Stealth Evo 2850- "Woodstock"
2011 Toyota Tundra Rock Crawler TRD 5.7- "Clifford"
2013 Honda Accord Coupe V6 w/Track Pack- "Julia"

Just glad to get away
HONDAMAN174 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2014, 09:06 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
Not that I am aware of. I will double check.

Thank you
__________________
Hermanbilly is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 07:30 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
I could not find any cutoff switch I also checked in the manual and see no mention of it.
__________________
Hermanbilly is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 07:53 AM   #5
Senior Member
 
Dave Lyon's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Oshawa, ON
Posts: 658
Quote:
Originally Posted by Hermanbilly View Post
I could not find any cutoff switch I also checked in the manual and see no mention of it.
A new FR trailer without a battery disconnect.....seems odd. Mine is a push/pull switch located right beside the charger.
__________________
Dave, Southern,ON



2017 GMC SLT HD All Terrain Crew Cab (6' 6" Box) 2012 Roo 23SS
E2 Trunnion WDH (1,000 lb / 10,000 lb)
Dave Lyon is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 07:55 AM   #6
Senior Member
 
Arefbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eastern PA
Posts: 875
It sounds like you don't have power to the extension cord. When you are on "shore" power you should have lights even with a dead battery.
Start out simple - check the cord is delivering power, then take a look at breakers.
__________________
2011 PrimeTime Tracer 2600rls
2001 GMC Yukon XL 2500, 6.0L 4.10:1 axle ratio
Nights camping 2014 - 17
2013 - 15
Arefbee is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 08:00 AM   #7
Senior Member
 
Dave Lyon's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Oshawa, ON
Posts: 658
a quick way to confirm that you have AC power, upon hook up is to look at your microwave.......if there are no numbers flashing, you have no AC power to the trailer.
__________________
Dave, Southern,ON



2017 GMC SLT HD All Terrain Crew Cab (6' 6" Box) 2012 Roo 23SS
E2 Trunnion WDH (1,000 lb / 10,000 lb)
Dave Lyon is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 08:18 AM   #8
Senior Member
 
mjones12's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lexington, NC
Posts: 1,828
Quote:
Originally Posted by Dave Lyon View Post
A new FR trailer without a battery disconnect.....seems odd. Mine is a push/pull switch located right beside the charger.

Not really. I bought new 2010 and 2013 Surveyors and neither had a battery disconnect. Easy to install one, though.
__________________
2018 Coachmen Apex 249 RBS
2010 Silverado LT 5.3 V8


The world is a great book, of which those who never stir from home
read only a page. - St. Augustine
mjones12 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 08:23 AM   #9
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by mjones12 View Post
Not really. I bought new 2010 and 2013 Surveyors and neither had a battery disconnect. Easy to install one, though.
2012 and up they started installing disconnects at the factory.

To the op
This is not a disconnect issue.
There's either no power coming into camper or there's no power from the outside connection to the converter.

Are you plugged into a gfci in your house?
If so this may be your problem.
Have you also checked your circuit breakers in your house ?
Have you checked your circuit breakers in your camper?

TURBS
Sabre owners united!
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 08:31 AM   #10
Senior Member
 
mjones12's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lexington, NC
Posts: 1,828
Quote:
Originally Posted by f1100turbo View Post
2012 and up they started installing disconnects at the factory.

To the op
This is not a disconnect issue.
There's either no power coming into camper or there's no power from the outside connection to the converter.

Are you plugged into a gfci in your house?
If so this may be your problem.
Have you also checked your circuit breakers in your house ?
Have you checked your circuit breakers in your camper?

TURBS
Sabre owners united!
2012 and up they started installing disconnects at the factory.



Not on my 2013 Surveyor 220. I imagine it varies from model to model.
__________________

__________________
2018 Coachmen Apex 249 RBS
2010 Silverado LT 5.3 V8


The world is a great book, of which those who never stir from home
read only a page. - St. Augustine
mjones12 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.