Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-23-2015, 08:32 AM   #1
Member
 
run2jc's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Rio Grande Valley Texas
Posts: 34
USB Charger not working!

On our second time out in our Micro Lite, I tried using the USB ports next to the 12 volt car charger outlet but neither one of the USB ports would charge my phone.
the 12 volt car outlet does have power they are mounted together in the same housing.
has any one had this problem? Am I not doing something correctly ?

thanks for your help.
__________________

__________________
2015 Forest River Micro Lite 19FD.
1999 K1500 Suburban 5.7 ltr 4X4
2002 GMC SIERRA EXT CAB 5.3 ltr 4X4
The Deans Brownsville Texas
run2jc is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2015, 08:37 AM   #2
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
Most likely not wired properly behind USB port(reversed polarity)
__________________

__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2015, 08:39 AM   #3
Senior Member
 
spierce617's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Minnesota
Posts: 210
I have a couple of cords that do not charge my phone but work great for communication. They do make some that will not charge I believe.
__________________
1999 Chevrolet Suburban 5.7L V8
2005 Cherokee Lite 28A
spierce617 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 11:12 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 13
Same Here

The USB chargers next to the 12 volt stopped working this weekend. It is a 2016 Micro Lite. They worked great for the first 6 weeks and now they don't. I don't think it could be reverse polarity since they were fine to begin with like the original poster. I haven't had a chance yet to pull it apart to see what is going on. All the fuses looked good in the control center. Maybe there is a little fuse behind it...I have know idea. This isn't a major feature, but we got used to it and it was pretty handy for all of today's electronics. Any ideas or insight would be greatly appreciated.
__________________
HappyCamperCY96 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2015, 03:51 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 13
USB Charger Fixed

OP. I was having the same problem. I took out the usb charger and replaced it with a new one from Amazon for $11. It works great now. While I was at it a replace the 12 volt charger with another USB. So now we can charge four devices at once. I think the charging unit is bad in yours as well.
__________________
HappyCamperCY96 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 09:30 AM   #6
Member
 
run2jc's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Rio Grande Valley Texas
Posts: 34
Thank you for the response, I pulled mine out last Saturday and determined the same thing. it has 12v in but nothing coming out. I didn't want to get another one from FR, same junk same problem. what brand did you find on Amazon? I will look there today.

Thank you, this is what I love abut this site.

We are better together.
__________________
2015 Forest River Micro Lite 19FD.
1999 K1500 Suburban 5.7 ltr 4X4
2002 GMC SIERRA EXT CAB 5.3 ltr 4X4
The Deans Brownsville Texas
run2jc is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2015, 10:25 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 13
http://www.amazon.com/gp/product/B00...ilpage_o01_s01

XYZ boat is the brand I found. This one has a little LED to tell you if it has power or not which I found useful. I just used the wires from the old unit (cut them near the base) and the provided electric hookups. This site is a great help!
__________________
HappyCamperCY96 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2015, 12:47 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 15
Exactly the same problem. Worked fine then didn't. Checked the wiring. My guess is that the USB part failed since the 12 volt plug works fine.
__________________
RStormC is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 01:05 PM   #9
TGR
Senior Member
 
TGR's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 186
The charging station in the bedroom of my Wildcat didn't work when delivered. The 12 socket worked but the USB chargers did not. My dealer ordered a replacement and had it sent to my home where I installed it. The original one was wired correctly but didn't work, while the new one worked fine.
__________________
2015 Wildcat 282 RKX
2011 F350 Lariat, 6.7 L. Diesel, 8 ft., SRW, Reese R20
TGR is online now   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 01:17 PM   #10
Pickin' & Campin'
 
5picker's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: South Western PA
Posts: 5,052
Mine works but won't charge two phones at once. Does OK with one but when two are connected it keeps cutting out and restarts the charge process like when you first plug in your phone. Will be looking into an aftermarket replacement before long.
__________________

__________________
_________________________________________
2016 Flagstaff 8529IKBS Diamond Package 5th Wheel
2017 Ford F-Series SCREW 4x4
TST Tire Monitor w/Repeater - Sinemate 3500w Gen.
Days Camped: '15=22 '16=46 '17=30
5picker is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.