Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2015, 09:39 AM   #1
Senior Member
 
chuck9997's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Clinton, Tennessee
Posts: 321
Air Compressor on Aframe AC?

I bought this air compressor (below) to use with my aframe.. to top off the tires from time to time, etc. If the a122s is plugged in at home.. to a regular outlet, not a 30 amp box.. is it safe to plug this compressor into the outside outlets on the camper? I know i can turn on the lights.. run the tv, etc this way.. but would the compressor be too much?

http://www.amazon.com/PORTER-CABLE-C...Air+Compressor
__________________

__________________
2014 Rockwood Premier A-122S
2013 FORD F-150 STX, Super Cab
chuck9997 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2015, 09:43 AM   #2
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
It is listed at 10 amps, so it will be fine......
__________________

__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2015, 09:44 AM   #3
Member
 
cheriesgeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 33
At 10amps, you should be fine. That is provided your extension cord is fairly heavy.
__________________
Jay

2015 A122S and 2011 Work and Play WR30
2005 F-150 SuperCrew, 5.4L, tow package, 3.73 axle
2011 F-350 SuperCrew, 6.7L, FX4, 4x4, DRW, tow package, 3.55 axle
cheriesgeek is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2015, 09:51 AM   #4
Senior Member
 
A32Deuce's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Mount Laurel,NJ
Posts: 5,019
X2!
__________________
A32Deuce is online now   Reply With Quote
Old 11-21-2015, 10:59 AM   #5
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
There is no need to run it off the trailer. It has a 1.5 Gal tank you can fill at the house and then not mess with a power cord when filling the trailer.

At 10amps, you should be fine. That is provided your extension cord is heavy and short.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2015, 11:35 AM   #6
Senior Member
 
A32Deuce's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Mount Laurel,NJ
Posts: 5,019
Or just plug into the power post at CG to fill tank, then use.
__________________

__________________
A32Deuce is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
frame, a-frame

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:57 PM.