Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2016, 06:34 PM   #1
Junior Member
 
mikeandclay's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 27
Dometic ac problem

Was hoping to trouble shoot before I call for repair. On our first trip out and the thermostat on the Dometic a/c isn't working right. The display is flashing and nothing happens. Any suggestions?

Thanks!
__________________

__________________
mikeandclay is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2016, 07:09 PM   #2
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 4,306
It's most likely going to have to be replaced, but have you tried to remove all power, 12 & 120 volts and see if it clears up?

Is it showing any error codes, or just flashing the display?
__________________

__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2016, 07:20 PM   #3
Junior Member
 
mikeandclay's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 27
It's tough to tell what it's reading - looks like an E and maybe I. I'll unplug everything and see if that works.

Ugh if it has to be replaced... This is the maiden voyage!
__________________
mikeandclay is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2016, 07:20 PM   #4
Junior Member
 
mikeandclay's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 27
The "E" is flashing.
__________________
mikeandclay is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2016, 07:25 PM   #5
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,235
This might help....

A/C error code E1
__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2016, 10:31 AM   #6
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 4,306
Remove both 12 and 120 volt power and see if that resets it. Maybe that'll work and you won't have to take for service.
__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2016, 11:02 AM   #7
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
When we picked up our A frame the deal show us how to reset the controller. It was either the power ( sel) button and the + or the - at the same time.
I would also try removing the power.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2016, 07:12 PM   #8
Junior Member
 
mikeandclay's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 27
Thanks for the help and suggestions. I called the dealer yesterday and they talked me through all the resets which didn't work. Disconnecting the power didn't work either, so making an appointment when we get home. I'm just really glad I picked up a space heater at target on a whim!
__________________

__________________
mikeandclay is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.