Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2013, 10:40 PM   #1
Junior Member
 
Mustangcoach22's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 15
New 12RBST. Radio not working

I picked up my new 12 RBST today and just love it. I got it home and set it up. When I tried the radio it did not work. It worked at the dealership. I called them and tried a number of things but nothing worked. Anybody have a similar problem? It's the newer stereo system. I really don't want to make another trip to the dealership.
__________________

__________________
Mustangcoach22 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 10:59 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, TX
Posts: 1,729
Congrats on the new camper.

The power button should glow. If it does not, my first suspicion would be a blow fuse or some other wiring issue that occurred in transit. You can easily access the wiring by removing the microwave. Remove the four screws and the oven pull out. If it has power how have you tested it?
__________________

__________________
Tom

2012 Rockwood A122S
2008 Toyota Tundra Double Cab 4X4

Former owner of a 2002 Coleman Niagara GTE
Pooneil is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 11:24 PM   #3
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
I would also take off the detachable face and reseat it.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 07:54 PM   #4
Junior Member
 
Mustangcoach22's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 15
I took the back off and reset it. I also checked the fuse in the radio and all the connecting wires. It's not powering up for some reason. I hear I reset but the power button is not working. I guess it's back to the dealership next weekend.
__________________
Mustangcoach22 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 09:03 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Milford, MA
Posts: 441
Can you power it directly from a 12V source like a cellphone charger with the end cut off? Might be a way to determine if it is the unit itself or the wiring between it and the Power center.
__________________
2011 A-122
rawlus is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 09:13 PM   #6
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
Just went out and looked at my radio, the power button does not glow when the radio is off. I push the on button and the radio would not come on. I played around with it, took off the front panel and put it back on. Push the on button a few time, held the power button and during all this the radio came on. Now it seem to work fine. The last time I try to use it, it did this on a smaller scale. The power button is still not lit went off, that may be a clue. I will have to look into this more tomorrow. I will look at the manual then.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 09:44 PM   #7
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
I could not wait until tomorrow. I went out to check wiring. I hit the power button, nothing happen. I then push and held the power button and the radio came on after about 4 second, seem like a long time. So I would suggest that you try that, I would push and hold at least 10 seconds to see if this works.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 06:46 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, TX
Posts: 1,729
Quote:
Originally Posted by 1A Camper View Post
Just went out and looked at my radio, the power button does not glow when the radio is off.
There must be some differences in the radios from year to year. Mine has a subtle but evident blue glow when off. It is a reminder (to me) of the parasitic drain on my battery when dry camping.
__________________
Tom

2012 Rockwood A122S
2008 Toyota Tundra Double Cab 4X4

Former owner of a 2002 Coleman Niagara GTE
Pooneil is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 10:22 AM   #9
Senior Member
 
1A Camper's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Denver, CO
Posts: 371
I have a Kenwood KDC-152 in a 2014 T12RBST. This morning it turn on with a quick push of the on button.
__________________
Steve and Adele
2014 Flagstaff T12RBST
2005 Toyota 4runner 4x4
1A Camper is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 01:20 PM   #10
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Point Pleasant Boro, NJ
Posts: 49
I had that happen last month. We pulled into the camp site. Leveled the camper, put the sides up, plug in the power....what??? No radio?!?!?! WTH?!?!? Checked fuses, battery, power...found nothing. Welp...then got the bright idea to just disconnect the power to the radio itself. Pulled the plug and put it back in. Damn, it worked!!!
__________________

__________________
Lynn & John
Point Pleasant, NJ
2011 GMC Sierra ExtCab 4x4 Pickup
2012 Rockwood A126
jmfpanzerman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:50 AM.