Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2011, 03:49 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ottawa Ontario Canada
Posts: 896
Pop ... goes the water heater ...

My full gas water heater seems to have ignition problems, and need to know if anyone else is experiencing this .. cause this is my first trailer with this option.
The gas is turned on, to the one one bottle i wish to drain. I open the propane tank, and then go inside and flick the switch for the ignition for the water heater. - all this ofcourse after I have purged the water lines of all air.
Anywhoooo .. the ignitor comes on for at least 2 full rounds, before i hear an "explosion of sort" just at the door of the WH. I am assuming this is not normal .. and has happened now twice in a row when I start the system up cold ... and now its happening when it has been running, and comes on during the night to warm the water. The ignition of the WH wakes up the dog. I shut it down on my last trip .. because i think there is something "amiss".
The unit will be going in for its first warrenty service in the next few weeks, and I know this will be covered ... but if anyone has an explaination, it would be most appreciated.


d-mo
__________________

__________________
2008 Nissan Frontier 4x4
2011 Rockwood A122
D-mo is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 03:57 PM   #2
Member
 
cebaker's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 98
Mine does that too. I don't know why. So I just started using the heating element. Saves on gas. And a lot more quiet. Hopefully somebody will help us.
__________________

__________________
2010 Toyota Tundra
Forest River 32vbhs
cebaker is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 04:05 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 129
First thing I would do is remove the burner assembly and give it a good cleaning.
__________________
latner is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 04:13 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ottawa Ontario Canada
Posts: 896
yea ...

Thats what i thought too .. but being that its under warrenty i think i will let someone else check it out .. while doing the rest of the work required.

im thinkin thats most likely where all this problem stems from .. spiders in the venturie ... after all .. its only 3 months new.

d-mo
__________________
2008 Nissan Frontier 4x4
2011 Rockwood A122
D-mo is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 05:36 PM   #5
Senior Member
 
DAISY BOYKIN's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: SUNSHINE STATE
Posts: 1,623
Send a message via Skype™ to DAISY BOYKIN
Check burner tube

Check your burner tube for a spider or bug, does happen you know!
__________________
Sid, Lois & HRH MISSY Terrible 2s SHIH TZU
2011 ROCKWOOD 8285 WS
2014 F-250 KING RANCH PS/SD/6R140/BFT
TST Truck System Technologies TM-507SE
DAYS CAMPED 2017 66 DAYS
DAISY BOYKIN is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 06:01 PM   #6
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
I think the flux capacitor might have a short !
Sorry I am just in one of those moods today !
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 05:02 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
So, is it 'normal' to make a loud noise when the wh is running? It was the middle of the night. It almost sounded like we had a major water flood issue. Checked it all out and could not find a problem, just a loud roar.
__________________

__________________
ckhomes is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.