Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2015, 01:04 PM   #1
Senior Member
 
jlgail4309's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tulsa
Posts: 431
Furnace not doing anything

I get a click from the thermostat but nothing. Furnace not doing anything. I checked the fuse 15 amp and breaker.
__________________

__________________
-----------------------------------------------------------
2008 Jeep Grand Cherokee Diesel
2013 Salem Cruise light 19bh
Hensley Cub hitch ,
jlgail4309 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2015, 02:08 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lynchburg, VA
Posts: 179
Until somebody with knowledge of your unit comes along, take a look at the "Library" Forest River Forums - Downloads - Heating and Cooling
__________________

__________________
2011 Sabre Silhouette 260BHS
2006 F-250 6.OL
tinkerreknit is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2015, 06:20 PM   #3
Senior Member
 
jlgail4309's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tulsa
Posts: 431
Tinkerreknit thanks !!!
__________________
-----------------------------------------------------------
2008 Jeep Grand Cherokee Diesel
2013 Salem Cruise light 19bh
Hensley Cub hitch ,
jlgail4309 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2015, 12:54 PM   #4
Explorer
 
Join Date: Sep 2012
Location: CA
Posts: 342
did you find you problem?


I’m not sure of your system but if you just have a simple gas heater, not a heat pump or eclectic heater in the AC, this will give you a good start.


Easy checks: Do you have good 12v dc(battery disconnect?), change out fuse, be sure there are no loose wires on thermostat.


Multimeter: turn thermostat to call for heat check to see if you’re getting 12v dc out of thermostat, check fuse just to be sure


Well that’s all the easy stuff I can think of. If none of those things got you going, next is to get to the heater. Careful of the sheet metal heater housing, they are notorious for razor sharp edges. Inspect for any mouse activity, chewed wires. Check for any loose wires. This may sound bad but give the board a few taps and give the blower a few whacks while calling for heat.




Multimeter: check for 12v at board from fuse, find signal wire from thermostat and check for 12v when calling for heat, check to see if getting 12v to blower while calling for heat.
Somewhere in here is your problem or at least a good start. It’s a puzzle, one piece at a time and you’ll find what’s missing
Good Luck
John
__________________
John
2011 Wildwood T26BHXL
2004 Yukon XL Denali
43yrs of camping; one lucky guy
YoungKopernik is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 10:09 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Maryland Eastern Shore
Posts: 20
I have a 2014 Sunseeker 2860 and have a similar problem. Turn thermostat to heat and nothing happens, no fan just a faint single click from furnace area. Have fan set to AU. Any suggestions are greatly appreciated
__________________
tjasick is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
furnace

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.