Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2014, 09:30 PM   #1
Member
 
Jeanny's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 60
Another Slide Out problem.

Wondering if some of you nice people have some ideas on why we could not get our Slides to retract.
We have a 2012 Sandpiper 330 RL. Checked Fuses! Batterie is charged! Solenoid is making a clicking sound but that's it.
Any ideas or suggestions greatly appreciated!




Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________

__________________
Jeanny is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2014, 01:05 PM   #2
Senior Member
 
Jerry01's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Valencia, Ca
Posts: 199
My first thought would be an electrical connection. Check all of your connections, especially at the slide out motor itself. It takes a lot of current to move the slides, and if there is any corrosion on the cables, that would probably be your problem. I had the same issue on our last trailer. The slide out motor would only make a clicking sound. After cleaning the connections, everything worked fine. Jerry.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
2005 GMC Sierra 2500HD, Duramax 2WD CC/SB
2013 Cardinal 3030RS full body paint
B&W Companion slider, air bags, EFI Live Custom tuning by So Cal Diesel
Jerry01 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2014, 04:39 PM   #3
Member
 
Jeanny's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 60
Thank you Jerry!
We had to leave and return home so It may be a week or so before we get back to the Camper.
Fingers crossed that your answer will work.



Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Jeanny is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2014, 04:43 PM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Pensacola, Florida
Posts: 94
Should be a way to manually operate them, as well. You can at least get the trailer home, to work on it that way.
__________________
katkt is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2014, 10:49 PM   #5
Member
 
Jeanny's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 60
katkt, Thank you for reading my post!
We have our Camper parked at a year round location at Ft Randall Dam in SD so it is not critical that we get the Slides in to take it home. I would just prefer to get the problem fixed. Not crazy about leaving them out all winter long!
It's about a 4 hr drive from our home in Omaha so I am trying to find out all the different possibilities that could be wrong before we head back up.
Been lurking on here a lot.....also see where a lot of people comment on there being a reset button somewhere between motor and solenoid ......I called Lippert ....and they confirm that there in fact is on our unit BUT they could not tell me exactly where I can find this.....only that it is a black reset button...hmmmm. Maybe someone will come along on here and can give me a little more specific answer.... Thank you much for your input!


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Jeanny is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:58 AM.