Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2012, 10:35 PM   #1
Junior Member
 
pchrcane65's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Nebraska
Posts: 11
slide in switch won't work

Hello I have a 2012 FR 29bh patriot.It's brand new as of a month ago I purchased it. I taken out twice now and this past weekend when I went to pack things up the slide would not go back in by using the switch inside the camper but it will work with the remote the camper came with. Can any one tell me if the switch inside went bad or has a malfunction between the remote and switch. Thanks
__________________

pchrcane65 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 10:42 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,484
your wording doesn't sound quite right ?
__________________

TURBS is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 10:53 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Join Date: Nov 2008
Location: Winston-Salem, NC
Posts: 2,381
Short answer as to "Can any one tell me if the switch inside went bad or has a malfunction between the remote and switch.", NO. Nobody can troubleshoot an electrical problem of any kind over the internet. Voltage test must be made..........

Since your remote works the slide, it's not a fuse or the motor, or much of the wiring. Could be the wiring at the switch, or problem between the switch and relays........
Too much to guess, and if you don't have a meter, you are just going to start spending money on parts you don't need, or as I like to say, "going to fire the parts canon till I fix it".

Since it is new, should still have warranty, why not take it back?
__________________
LadyWindrider
2012 Ford F250 ext. Cab 4x4
2002 Jeep Wrangler Sahara
2008 Yamaha V-Star 650 Classic

2008 Work and Play 18LT
LadyWindrider is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 07:27 AM   #4
Senior Member
 
mike06081969's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 247
I had a similar problem on my camper last fall. Only it wouldn't work with the remote either. I had forgotten to turn the battery disconnect switch 'on', so the battery wasn't charging from park power. Apparently, the hydraulic pump for the slides won't run once the battery gets low. (I would have thought anything would run with it plugged into park power.) Luckily, my dealer service department was open to kindly tell me what a dolt I am.

I know this isn't directly related to your problem, but just something to watch for.
__________________
Mike in Tennessee
Former 2 time FR owner
2007 Crossroads Cruiser 30QB Fifth Wheel
2008 F-250 Lariat 4x4 6.4 Powerstroke
Firestone Ride-Rites w/cab control
mike06081969 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 08:49 AM   #5
Senior Member
 
sherdep's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Saint Cloud FL
Posts: 1,565
check the connections on the switch - if you have a meter you can check to see if you have a bad switch by ohming out the switch - just make sure to disconnect both connections before ohming the switch.

could be a bad crimped wire as well - I have found whom ever crimps the ends of the wire uses a sub par crimper tool on some of the connections.

We use a Klein tool and it crimps better then those electrical crimpers that dont crimp for crap
__________________
2011 Rockwood Mini Lite 2306 - Matt
2004 Dodge Ram 1500 Qaud Cab 4x4 with 35" tires and 3.92 gears, Dynatech Longtube Headers & Fabtech 6" lift + Superchips with shift Tuning
Nights Camped 2011 (37) - 2012 (16)-2013 (2) -2014 (5) -2015(0)
USMC 91 - 95 - F/A-18 Aviation Ordnance
sherdep is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 09:58 AM   #6
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Battery at full charge 13.6 on meter, remote works the slide, yesterday slide switch would move slideout a foot then quit, wait a minute and would start again. Today it won't work at all.
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 10:00 AM   #7
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
PS I have 2012 Salem 27RKSS
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 11:08 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Venice, Florida
Posts: 141
sounds like a bad connection between switch and motor, or switch and ground.
__________________
Dick & Betty
2016 Chevy Silverado 1500 crew cab
2017 Grey Wolf 23mk
vp22er is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 01:46 PM   #9
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Just got a call from dealer mech and he thinks its a blown fuse. Just have to find out where they hid it
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 01:39 PM   #10
Junior Member
 
pchrcane65's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Nebraska
Posts: 11
Caddisfly the problem with my slide was the connections were lose on back of switch not making contact all the time made them tighter and it has has worked fine since. At first I check them and thought they were tight enough but then i checked for the fuse it was good.Then power to switch it was their.I took swich off and metered to see if was working both ways and was fine then just happened when i put it back together it worked so i wiggled wires while running switch it would start stop. thats how I found the problem
__________________
2012 FR 29BH Patriot
Pulled with CHEVY POWER
pchrcane65 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:43 PM   #11
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
New circut breakers upped to 30 amp. Slideout and jacks work now but still can't get awning switch to work.
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 09:19 AM   #12
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Forgot to say how problem was fixed. After talking with Lippert rep for 2hrs found out some dummy at factory wired the remote module wrong and was putting continued current thru relays and burnt them out.
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 09:29 AM   #13
Senior Member
 
Ford Idaho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Idaho
Posts: 9,840
Quote:
Originally Posted by Caddisfly View Post
Forgot to say how problem was fixed. After talking with Lippert rep for 2hrs found out some dummy at factory wired the remote module wrong and was putting continued current thru relays and burnt them out.

Sweet!

Be sure to send a bill for your time to the factory.
I bill at $200 an hour, one hour minimum.
Please remit promptly!

__________________
2016 F350 6.7L LB CC Reese 28K 2014 Chaparral Lite 266sab
"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." 2014 19 days camping 2015 17 days camping201620 days camping
Ford Idaho is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 01:46 PM   #14
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Looked used 2013 wildcat327ck. It went back to factory for cracked side wall. Priced right but is it trouble brewing
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 01:48 PM   #15
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Unit was used for three weeks when trouble started. No warranty with it
Caddisfly is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 03:11 PM   #16
Junior Member
 
Caddisfly's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Caddisfly View Post
Looked used 2013 wildcat327ck. It went back to factory for cracked side wall. Priced right but is it trouble brewing
ok
__________________

Caddisfly is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.


×