Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2014, 10:20 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 146
a/c constantly running

Hello,
Our living room a/c in our Silverback 31RK runs constant without taking a break (turning off). Our prior trailer's a/c unit would shut off when it reached the set temp (i.e 75 deg), and then turn on when the temp began to rise.

We have the dometic temp control where you can increase/decrease the temp, set to fan/cool/furnace.

I can't find in manual where it will shut down once set temp is reached or do we do that manually (shut it off at remote).

thanks for info.

bill & jodi
__________________

__________________
stormy2000 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 10:22 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
You fan is on "on" instead it should be on "auto"
What thermostat do u have?

TURBS

"SABRE OWNERS UNITED"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 11:27 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 146
ok, after your post, I checked again and I remembered that someone had a prior problem with similar remote in that it showed C vice F and had to press the on button and + button at the same time.
so I turned a/c off and then turned on unit pressing on button and + same time, and there in display it was "lo", "high", and "au" (auto). geez haha, well the unit went off as it is at the set temp now.
thanks for your post that jump started me.

bill & jodi
__________________
stormy2000 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 07:50 AM   #4
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by stormy2000 View Post
ok, after your post, I checked again and I remembered that someone had a prior problem with similar remote in that it showed C vice F and had to press the on button and + button at the same time.
so I turned a/c off and then turned on unit pressing on button and + same time, and there in display it was "lo", "high", and "au" (auto). geez haha, well the unit went off as it is at the set temp now.
thanks for your post that jump started me.

bill & jodi
You're welcome!
Have a great weekend!

TURBS

"SABRE OWNERS UNITED"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:09 PM.