Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2015, 03:21 PM   #1
Senior Member
 
Av8orLou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: TX
Posts: 214
Help slide Problem

I have a 2013 CC 34 Rlsa and my slides won't work. All the fuses and breakers seam to be working. I have the level up system and it works. Yes the pump is working, but when I press the button to work the slides, the pump activates and sounds like it is working normal but nothing works. All slides are on the one switch. I tried isolating the 3 slides and operating one by one but none of them worked. The last time I was in it about a month ago I had to isolate the main slide (turn it off and allow the other two slides out) because it was sitting next to another RV at the storage facility, other than that it was fine until now. Please help.
__________________

__________________
2015 GMC Denali HD Z71 4X4 - D/A
2004.5 Chevy D/A
2013 Cedar Creek 34rlsa
2003 Four Winns Funship 214 Deckboat - Hawaiian Breeze
Av8orLou is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 03:24 PM   #2
Senior Member
 
Av8orLou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: TX
Posts: 214
Oh and the battery is fully charged
__________________

__________________
2015 GMC Denali HD Z71 4X4 - D/A
2004.5 Chevy D/A
2013 Cedar Creek 34rlsa
2003 Four Winns Funship 214 Deckboat - Hawaiian Breeze
Av8orLou is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 03:32 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Alaska
Posts: 234
Have you checked the hydraulic fluid level?
__________________
2014 CC 34RLSA
2013 RAM 3500 Laramie CC SB 4x4 CTD
sidney is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 03:35 PM   #4
Senior Member
 
Av8orLou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: TX
Posts: 214
Yes fluid level is good
__________________
2015 GMC Denali HD Z71 4X4 - D/A
2004.5 Chevy D/A
2013 Cedar Creek 34rlsa
2003 Four Winns Funship 214 Deckboat - Hawaiian Breeze
Av8orLou is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 03:46 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Alaska
Posts: 234
Mine did the same thing... resetting the breakers fixed it... but since you already checked the breakers I'm stumped.
__________________
2014 CC 34RLSA
2013 RAM 3500 Laramie CC SB 4x4 CTD
sidney is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 09:06 PM   #6
Senior Member
 
arpipeliner's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Where the camper is
Posts: 590
Possibly have all the isolating valves to off position?


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
arpipeliner is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 09:13 PM   #7
Senior Member
 
Av8orLou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: TX
Posts: 214
No they are all open and I cycled them a few times
__________________
2015 GMC Denali HD Z71 4X4 - D/A
2004.5 Chevy D/A
2013 Cedar Creek 34rlsa
2003 Four Winns Funship 214 Deckboat - Hawaiian Breeze
Av8orLou is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 09:43 PM   #8
Senior Member
 
arpipeliner's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Where the camper is
Posts: 590
Does your model have the slideout lock out switch?

If not. And the resets are good you have stumped me. Doesn't make sense the pump kicks in and no action.

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1436665410.530726.jpg
Views:	179
Size:	63.1 KB
ID:	82617

The middle switch.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
arpipeliner is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 10:19 PM   #9
Senior Member
 
Av8orLou's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: TX
Posts: 214
Yes it does have the switch and it is in the on position
__________________
2015 GMC Denali HD Z71 4X4 - D/A
2004.5 Chevy D/A
2013 Cedar Creek 34rlsa
2003 Four Winns Funship 214 Deckboat - Hawaiian Breeze
Av8orLou is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 10:53 PM   #10
Former Full Timer
 
Duckogram's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,148
Sometimes the connector on the valve bank can get loose or corrode. My shot in the dark recommendation is to pull each connector and check them. I strongly suggest doing one at a time if you do this. Since all 3 slides are effected, I'm thinking its the main bank solenoid and not the 3 individual slide valves (if you have more than 1). Hope this helps.

Edit: There is a manual bypass valve if the solenoid is toast.
__________________

__________________
The recipe for perpetual ignorance is:
Be satisfied with your opinions
and content with your knowledge.
Elbert Hubbard
Duckogram is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.