Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2015, 02:02 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 119
Inverter

I have a 15. 36CKTS with the residential refrigerator. When I turn the inverter on to run the refrigerator it gives me an error code of E04 which means low battery. I have checked the voltage on all 4 batteries and they are all good 6.4 to 6.6 volts.
Any suggestions?
__________________

__________________
2015 Cedar Creek 36 CKTS

2016 Ford F350 DRW
2016 Harley Davidson Ultra Classic Low
rick03hd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:17 PM   #2
Senior Member
 
WestCoastRV'er's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Canada
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by rick03hd View Post
I have a 15. 36CKTS with the residential refrigerator. When I turn the inverter on to run the refrigerator it gives me an error code of E04 which means low battery. I have checked the voltage on all 4 batteries and they are all good 6.4 to 6.6 volts.
Any suggestions?
What size of inverter do you have?
How far is the inverter from the battery?
What is your cable size?

I was told to make the distance from battery -> inverter less than 6 feet and use the largest cable I could afford. I would suggest trying to keep it less than 3 ft and use nothing smaller than 1/0.

The refrigerator most likely surges on startup. Sounds like you have 4 batteries which should be able to provide the current surge at startup.
.
.
.
__________________

__________________

2011 2902ss Rockwood Ultralight
2008 Grand Cherokee 3.0L Diesel (255 hp @ 2900 rpm / 430 lb-ft @ 1,400-2,800 rpm)
3P ProPride Hitch
RV Mods
Wandering RV Life
WestCoastRV'er is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:19 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 119
I do have 4 batteries. Distance battery to inverter approx 1 1/2 feet. 1000 watt inverter.
__________________
2015 Cedar Creek 36 CKTS

2016 Ford F350 DRW
2016 Harley Davidson Ultra Classic Low
rick03hd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:22 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Delaware
Posts: 242
you have to reset it
unplug ac power then plug it back in
__________________
wire1946 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:23 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 119
I'll go give that a try
__________________
2015 Cedar Creek 36 CKTS

2016 Ford F350 DRW
2016 Harley Davidson Ultra Classic Low
rick03hd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:28 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Waynesville
Posts: 12,036
Great that you have a (Factory Installed Inverter)! Can you please tell us if there is a (Warning/Notice) that the outlet is still (120 Volts Active) even when you Unplug from Shore Power! Youroo!!
__________________
youroo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:32 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Delaware
Posts: 242
yes there is look at the gfi outlet on the inverter and you should see a little light on it.so it's on
__________________
wire1946 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:32 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 119
No I don't see any such warning label. Reading the front of the inverter the is a label that's states "red button must be in the out position for remote operation " In the out position it is turned off in my opinion .
__________________
2015 Cedar Creek 36 CKTS

2016 Ford F350 DRW
2016 Harley Davidson Ultra Classic Low
rick03hd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:34 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 119
Mine has a hard wired pigtail from the inverter that plugs into a receptacle
__________________
2015 Cedar Creek 36 CKTS

2016 Ford F350 DRW
2016 Harley Davidson Ultra Classic Low
rick03hd is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:56 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Waynesville
Posts: 12,036
Quote:
Originally Posted by rick03hd View Post
No I don't see any such warning label. Reading the front of the inverter the is a label that's states "red button must be in the out position for remote operation " In the out position it is turned off in my opinion .
It surprises me that the RV units that have a (Inverter) don't have a (Notice/Danger) notice that states even though you are (Unpluged from Shore Power) The unit still has (LIVE 120Volt POWER)!! With all the other Q,s owners have about (Water/filters/TVs/Ect.) this is one that can KILL if Not known! Thanks,Youroo!!
__________________

__________________
youroo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
inverter

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.