Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2015, 08:22 PM   #1
Senior Member
 
steelpony5555's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 204
No Fan on AC unit

Yes I know it is the wrong time of the year for the AC to be on, but this is the first time out since we got our new trailer. I turned on the Fan only and nothing...I then turned on the AC and the compressor starts but no fan???? It will come no and run for a few minutes and then shut off. Anyone ever have this happen or know where I can check to see what's the problem.....Thanks
__________________

__________________
From Central Texas
2014 Cedar Creek Silverback 29IK
2010 Dodge Laramie 3500 Dually
My Steelpony....2007 HD Ultra Classic...done up in a memorial to the 343 firefighters who died 9/11
Never Ever Forget....yes I was a Volunteer FF for 20 years........
steelpony5555 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 10:39 PM   #2
Senior Member
 
Rest and Relax's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Brampton ontario
Posts: 120
Had this happen once fan blade on roof unit had came off repaired it and all was good.


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________

__________________

Mark And Libby
2011 F-350 4X4 Super Crew
2015 Cedar Creek 38FB2
Brampton ON.
Rest and Relax is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 11:27 PM   #3
Senior Member
 
97flhtcui's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Austin Texas
Posts: 154
How old is your unit?
__________________
2011 Ford F-250 6.2l gas 373 rear end
2015 Cedar Creek 34RL
97flhtcui is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 05:04 AM   #4
Senior Member
 
Rest and Relax's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Brampton ontario
Posts: 120
2 years
__________________

Mark And Libby
2011 F-350 4X4 Super Crew
2015 Cedar Creek 38FB2
Brampton ON.
Rest and Relax is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 08:53 AM   #5
Senior Member
 
steelpony5555's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 204
Well after some more investigating I found Domestic had a problem with these AC units....I did notice for an HP unit it really didn't cool very well....which was a problem with these units and eventually the fan freezes up.....hmmmmmmm don't make me happy that's for sure..just glad I do t need it right now
__________________
From Central Texas
2014 Cedar Creek Silverback 29IK
2010 Dodge Laramie 3500 Dually
My Steelpony....2007 HD Ultra Classic...done up in a memorial to the 343 firefighters who died 9/11
Never Ever Forget....yes I was a Volunteer FF for 20 years........
steelpony5555 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 12:33 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 106
My guess that two wires on the back of the thermostat were reversed when the thermostat was installed.
__________________
Bob Vaughn is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 12:57 PM   #7
Senior Member
 
steelpony5555's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 204
Can't be wiring since it did work back in Aug...
__________________
steelpony5555 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 01:14 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 505
May be that fan motor failed.
__________________
Harkerr is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 01:16 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 505
May be that fan motor failed. Have you tried both hi and lo speeds?
__________________
Harkerr is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 10:40 AM   #10
Senior Member
 
steelpony5555's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 204
Yes I have tried all speeds and even just on Fan and all it does is hummm.....still leaning towards one of the bad Dometic AC units they had back in 2014-2015....
__________________

__________________
From Central Texas
2014 Cedar Creek Silverback 29IK
2010 Dodge Laramie 3500 Dually
My Steelpony....2007 HD Ultra Classic...done up in a memorial to the 343 firefighters who died 9/11
Never Ever Forget....yes I was a Volunteer FF for 20 years........
steelpony5555 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.