Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2015, 11:07 PM   #21
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: East Berlin
Posts: 322
Traeger3

Couple more questions. Has this been a problem since you have had the unit or is this something new? How many wires are on each battery terminal or connector? Do the slides work with your TV connected with out being connected to shore power? Do the rest of the 12 volt things work such as interior lights when you are not connected to shore power and on battery only?

Typically the converter is not wired to run the jacks or slides it is wired to run the 12 volt side of the unit thru the interior power distribution box with a set of charging wires going to the battery.
__________________

__________________
Rich5117 is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 07:27 AM   #22
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Halifax Nova Scotia Canada
Posts: 569
Look in front storage area top right hand side...You will finfd a few cqables terminated on a copper buss bar...this breaker/fuse should be in this area........J
__________________

__________________
Jim in Halifax is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 08:50 AM   #23
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Warsaw,NC
Posts: 4,281
Quote:
Originally Posted by jallen02 View Post
is there any forums for just Wildcat 5th wheels? If there is how do I get there?

Just google wildcat forum, there one site just for Wildcats, and there one site on here for wildcat


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
2015 Cedar Creek 32RL
2012 Silverado 3500HD SRW
http://www.forestriverforums.com/for...ignhavefun.gif
spock123 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 11:19 AM   #24
Junior Member
 
traeger3's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 28
Thanks prairie camper, I will definitely check that out.
__________________
traeger3 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 09:28 PM   #25
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: East Berlin
Posts: 322
Curious, have you got the slides working yet?
__________________
Rich5117 is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 08:00 AM   #26
Junior Member
 
traeger3's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 28
Not yet, still can't locate were that 50 amp fuse would go. I can't find it anywhere.
__________________
traeger3 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 11:40 AM   #27
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Winnipeg
Posts: 732
Quote:
Originally Posted by traeger3 View Post
Not yet, still can't locate were that 50 amp fuse would go. I can't find it anywhere.
I don't believe there is a 50 amp fuse anywhere! Have you tried the switch near the pump to see if the pump will run? Have you checked the fuse for the pump!

The pump is located in front of the LH side storage area on a shelf.
__________________
Of all the things I've lost in my life the thing I miss the most is my mind!
prairiecamper is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 11:57 AM   #28
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Winnipeg
Posts: 732
traeger3
Just re-read your posts, if everything works off shore power but not off the battery when shore power dis-connected, your battery is not connected to the DC buss. Check the battery cut off switch. Or the battery switch is defective or the battery is dead! If it works fine on shore power then all fuses must be ok!
__________________
Of all the things I've lost in my life the thing I miss the most is my mind!
prairiecamper is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 12:00 PM   #29
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 11
The way I understand the electrical supply is the hyd system works off of 12vdc. When plugged into shore power the inverter charges the batteries and supplies addition power the the 12volt system as needed. When running on just batteries there is no different circuits you just don t have the inverter supplying any power.
I would think based on your stating it works when in shore power the problem is the battery. I quickly read most of the post but have not seen if you checked your battery voltage both when there is no load and when you try to operate the slides.

Andy


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Andy52 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 02:47 PM   #30
Ret E-9 Anchor-clanker
 
donanddona's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Genoa, ILL
Posts: 1,424
Yes the battery looks to be the initial indicator. A weak battery will not allow the slides or landing gear to properly function. I too had a battery to slider/LG problem. Repair techs found the umbilical cord faulty (battery charge was very low) and replaced it. Two years later, still no problem. Try charging the battery and see if they will operate.
__________________

__________________
Don & Dona W/yorkies Gizmo, Master Chief, & Tali
2011 Flagstaff 8528 BHSS 2015 Ford 6.7 XLT
2010 Full Timers & Still Going
donanddona is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:01 PM.