Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2015, 04:58 PM   #1
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 77
Slippery Level-up

I have an issue with Level-Up. While doing auto level the system levelev frt rear and beeped without rear levels going down. Now the status indicator doesn't show anything. The frt levels still work but nothing on rear. Unhooked battery to reset with no change. Any suggestions?
__________________

__________________
glendodom is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 05:09 PM   #2
Senior Member
 
btritschler1437's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Venice, FL Area
Posts: 251
Give us more info: what coach/trailer do you have; is the level-up electric or hydraulic?
__________________

__________________
Bob & Sharon, "15 Cedar Creek 38CK Custom, '13 RAM 3500 Laramie, 4x4, LB, CC, DRW 6.7 Cummins HO, Aisin 4.10"

btritschler1437 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 06:13 PM   #3
Former Full Timer
 
Duckogram's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,148
Here is a link to the basic troubleshooting guide. It should cover your 2011 36RE hydraulic system.

http://www.lci1.com/assets/content/s...ting_Guide.pdf
__________________
The recipe for perpetual ignorance is:
Be satisfied with your opinions
and content with your knowledge.
Elbert Hubbard
Duckogram is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 07:16 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 77
Issue with Lippert Level-Up

Thanks for the trouble shooting guide. My problem during the "level up" process something went wrong. The rear jacks did not go down and now the LCD Display lights up but doesn't reflect any readings at all. I unhooked battery attempting to reset but it didn't resolve the issue. I guess I will have to contact Lippert.
__________________
glendodom is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 07:18 PM   #5
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 77
Issue with Lippert Level-UP

This is a hydraulic system (Lippert Level-UP) on a Cedar Creek fifth wheel.
__________________
glendodom is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 10:18 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,475
Can you get t to toggle thru the different modes by pushing the up/down arrows in the top left corner of the panel? If yes, toggle to "manual" and then press enter. It will be in manual mode now.
Press the rear button and see if the rears Pistons start to extend.,
Here is a link to the LCI manual on panel use.
http://www.primetimerv.com/download/...nersmanual.pdf
__________________
2016 Siverback 33IK
2015 Ford F-250 Lariat 6.7L V8 Diesel 4WD Super Cab

"If you don't know where you are going, any road will get you there."
dalford is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 10:31 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by Duckogram View Post
Here is a link to the basic troubleshooting guide. It should cover your 2011 36RE hydraulic system.

http://www.lci1.com/assets/content/s...ting_Guide.pdf
Duckogram, Thx for posting this manual. Will go in my file...
__________________

__________________
2016 Siverback 33IK
2015 Ford F-250 Lariat 6.7L V8 Diesel 4WD Super Cab

"If you don't know where you are going, any road will get you there."
dalford is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:05 PM.