Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2014, 09:26 AM   #1
lacoles
 
lacoles's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Louisiana
Posts: 14
Backup camera giving no signal

We have the 2014 30ds. Has anyone else had trouble with the back camera giving no signal at times if you have had the issue resolved what did you find. Can never get it to dealer when it happens


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
lacoles is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 09:46 AM   #2
Motoring
 
grotto69's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 254
Quote:
Originally Posted by lacoles View Post
We have the 2014 30ds. Has anyone else had trouble with the back camera giving no signal at times if you have had the issue resolved what did you find. Can never get it to dealer when it happens


Sent from my iPhone using Forest River Forums
If you remove the six screws that secures that panel you can check that your connections have not come unplugged. Use some electrical tape to secure it. I had to replace the radio and notice how loose those connector were. Should take about 15 minutes. If that doesn't do it, then you do need to get it in I suspect.
__________________

__________________
grotto69 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 09:49 AM   #3
lacoles
 
lacoles's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Louisiana
Posts: 14
Thanks we'll try that. Have already had dealer check and they didn't find anything


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
lacoles is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 04:04 PM   #4
Senior Member
 
Online_17's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 120
Mine has been a nightmare from the get-go. Works on occasion. The pigtail connection is the issue. You could cut both ends and wire direct to solve. FR keep saying they will fix but each time I take it in, it's the only time it works. I asked them to send me a new multiplexer and I would install myself. I simply got no reply!

For now, I have the pigtail laying on the floor and each time it shuts off, I wiggle it to get the signal back. I will eventually direct wire. No thanks , and no help from FR.





Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Online_17 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 04:08 PM   #5
lacoles
 
lacoles's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Louisiana
Posts: 14
Is the pigtail located in the front panel where the screen is located


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
lacoles is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 10:30 PM   #6
Senior Member
 
Online_17's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 120
Pigtail is the connection between the monitor and the multiplexer. Follow the wire from the back of the monitor until you see it...


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Online_17 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 02:21 AM   #7
lacoles
 
lacoles's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Louisiana
Posts: 14
Thanks for the info


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
lacoles is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 08:07 PM   #8
Senior Member
 
Carl17's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: New York
Posts: 217
any one have a blurrier back up picture, clean it off but still blurred.
__________________
Carl17 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 11:53 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Western KY
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by Carl17 View Post
any one have a blurrier back up picture, clean it off but still blurred.
is it just on the backup camera and clear on sides?
__________________
zippyzrx is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2014, 08:19 AM   #10
Senior Member
 
Carl17's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: New York
Posts: 217
Blurred back up

Yes sides are clear as a bell , just back up fuzzie.
__________________

__________________
Carl17 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:07 PM.