Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2015, 09:13 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 19
Help!!!!!

2015 30DS we have both dry camped and full hook ups a couple times each and have not experienced this problem. Currently just hooked up water to park all was fine then both the kitchen and bathroom faucets stopped flowing suddenly. Shower and toilet work fine. Kitchen faucet nothing! Bathroom faucet just a little flow. Any suggestions? I even tried using water from the tank and the water pump. Still no flow.
__________________

__________________
Ebirep is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 09:20 PM   #2
Senior Member
 
Broadway Joe's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Fort Worth
Posts: 636
Sounds like debris is clogging the aerators. Unscrew the the aerator at the end of the faucets, and check for loose objects. flush as necessary.
__________________

__________________
Broadway Joe is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 09:26 PM   #3
Senior Member
 
Blackhat6mike's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: St Simons Island, GA
Posts: 1,204
Quote:
Originally Posted by Ebirep View Post
2015 30DS we have both dry camped and full hook ups a couple times each and have not experienced this problem. Currently just hooked up water to park all was fine then both the kitchen and bathroom faucets stopped flowing suddenly. Shower and toilet work fine. Kitchen faucet nothing! Bathroom faucet just a little flow. Any suggestions? I even tried using water from the tank and the water pump. Still no flow.
It sounds to me like a crimped pex hose off your main water line. Once they bend, they stay bent. I have no idea as to tell you where to look as I don't know your unit. I replaced all pex lines with high pressure hoses and haven't looked back. Pex lines are cheap and fast to install is the reason they come from the factor OEM.
Have you changed the filter lately? Might be trash in line.
__________________
Aviator Wright Flyer #1919
Army Pathfinder Vietnam, 3 tours
DAV, MOPH, VFW, NRA, 1stCav. ABN
Blackhat6mike is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 09:30 PM   #4
Site Team
 
Flybob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5,559
X2 on cleaning screens in faucets.
__________________

2015 Freedom Express 248RBS
TV 2015 Silverado HD2500 Duramax
TST Tire Monitors
Honda 2000I + Companion
2 100W solar panels
Flybob is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 02:15 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 19
Thanks all. I would have never considered debris in the aerators in such a short time but that was the problem. Completely clogged. Maybe debris in the lines from assembly. Thanks for the advice.
__________________
Ebirep is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 02:32 PM   #6
Senior Member
 
Ford Idaho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Idaho
Posts: 9,840
Quote:
Originally Posted by Ebirep View Post
Thanks all. I would have never considered debris in the aerators in such a short time but that was the problem. Completely clogged. Maybe debris in the lines from assembly. Thanks for the advice.
Correct, all the water lines are open during the build until hooked to the faucets plus plastic from when holes were cut in the FW tank.

Some of the stuff you found may have come from the water you use, do you use a water filter?
__________________
2016 F350 6.7L LB CC Reese 28K 2014 Chaparral Lite 266sab
"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." 2014 19 days camping 2015 17 days camping201620 days camping
Ford Idaho is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 07:28 PM   #7
Senior Member
 
wayne and sherry's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 580
Yea I rinsed out both the black and gray tanks, JeNNY is brand new and neither tank has been used yet. Out of the black tank came 2 pretty good size hunks of wood. You could tell the stuff was from construction of the coach. Also these were lots of plastic chips and shavings.


JeNNY (2015 FR3 / 30DS)
2000 Jeep TJ Moab Rock Crawler
2013 Jeep JK
__________________
wayne and sherry is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 07:54 PM   #8
Moderators' Assistant
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 13,281
Quote:
Originally Posted by Ebirep View Post
Thanks all. I would have never considered debris in the aerators in such a short time but that was the problem. Completely clogged. Maybe debris in the lines from assembly. Thanks for the advice.
Pretty common on all new rigs.
__________________

__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.