Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2014, 08:11 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 15
Low Pressure When Flushing Toilet

The water flow when flushing the toilet has gotten noticeably lower. This is true whether connected to city water or pumping from the fresh water tank. I just noticed this problem. Water flow from sinks is fine. Anyone else had and fixed this problem?

Thanks.
__________________

__________________
_______________
Austin, TX
2014 FR3 30DS
hillcountry is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 08:13 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 120
Yes. Clean out the filter in the foot valve and you'll be flushing with the best of them in no time.
__________________

__________________
cucamelsmd15 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 07:42 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
How do you clean out the filter?


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
tracyp is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 08:45 PM   #4
Fulltime family RVer
 
ependydad's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14,770
I'd try uninstalling it and flushing it both ways with water.
__________________
2012 Ram 3500 DRW/crew cab/long bed/4x4/4.10 gears pulling an early 2013 Sabre 36QBOK
Checkout my site for RVing tips, tricks, and info | My family and I have fulltimed since June 2015
ependydad is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 09:03 PM   #5
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
You will have to remove the valve, disassemble and clean the debris out of it.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 08:13 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 120
Quote:
Originally Posted by OldCoot View Post
You will have to remove the valve, disassemble and clean the debris out of it.
Yes. There is a bayonet mount where the water line comes into the toilet. Remove the water line and depress the bayonet fittings to get the filter assembly out.
__________________
cucamelsmd15 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2014, 12:16 AM   #7
Senior Member
 
Rolling Magic's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 136
Ya, been having this problem. Took it twice to fix. Warranty expiring soon, so will need to fix my self!


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Rolling Magic is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2015, 07:45 PM   #8
Senior Member
 
Rolling Magic's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 136
Well it happen again, almost no water flow. So I youtubed Dometic 300 toilets and found a video on exchanging the water valve attached to the foot pedal. Well it was easy to disassemble. Turns out the screen inside the valve was clogged with filter carbon from my outside water filter. I blew the accumulation out replaced it and it's flushing like a champ. Wife is happy!


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Rolling Magic is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2015, 12:10 PM   #9
HAPPY WHEN RV'ING
 
drivmsafe's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Southern California
Posts: 645
Just a FYI. Dometic was having problems with their 300 toilets early on and was replacing quite a few of them. There was some chatter on this forum regarding it a few months back. Not sure exactly which ones but, you might want to check with them. FR warranty mgr. may be able to help with this also.
I had to have my valve replaced, under warranty, and so far it's working ok.
__________________
Smooth Roads, and, Drive 'em Safe

Curt & Isabel, & 9er (our Goldendoodle)
2014 Forest River FR3 30DS (Beasty)
2014 Honda CRV EX-L (toad)

drivmsafe is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2015, 12:17 PM   #10
Site Team
 
Kaadk's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3,469
Quote:
Originally Posted by drivmsafe View Post
Just a FYI. Dometic was having problems with their 300 toilets early on and was replacing quite a few of them. There was some chatter on this forum regarding it a few months back. Not sure exactly which ones but, you might want to check with them. FR warranty mgr. may be able to help with this also.
I had to have my valve replaced, under warranty, and so far it's working ok.

The problem with the 300's was a leak between the bowl and the black tank. Basically your 'stuff' wasn't going where it was supposed to be going resulting in some major stinking.




Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
There's no use crying over spilt milk, unless it's on your keyboard.
Kaadk is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
pressure

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 AM.