Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2015, 07:58 PM   #1
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 36
oil change

How many miles before oil has to be changed ? Have 3800 miles on mine now ,checked oil and it looked like the day I bought it .Looked in that great manual they give you and could find nothing
__________________

__________________
bigdocron is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 08:24 PM   #2
Senior Member
 
mike.t's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Norcal
Posts: 2,005
574.206.7635
tbird@forestriverinc.com
__________________

__________________
2015 Salem 27RKSS
2015 Ram 2500 CC 4x4 Cummins
55' Chevy Bel-Air
Burgers on the BBQ and a cold beer
mike.t is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 08:51 PM   #3
Senior Member
 
wayne and sherry's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 580
I will be doing my 1st oil change at less than 1,000mi only because if I don't I'll have over 4,500mi on the factory oil before we get back from our 1st trip. I'm going to use Mobil 1 synthetic oil. My dealer told me to get in my 1st oil change at 3,000mi but I've always been one to hit the first few oil changes early...


JeNNY (FR3/30DS)
__________________
wayne and sherry is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 08:58 PM   #4
Senior Member
 
Bobb36's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Niles,MI
Posts: 127
3,000 to 5,000 miles for me
__________________
2014 FR3 30DS


2014 JEEP WRANGLER WILLYS
Bobb36 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:45 PM   #5
Senior Member
 
mike.t's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Norcal
Posts: 2,005
Did it come with Mobil 1?
__________________
2015 Salem 27RKSS
2015 Ram 2500 CC 4x4 Cummins
55' Chevy Bel-Air
Burgers on the BBQ and a cold beer
mike.t is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 09:21 AM   #6
Senior Member
 
wayne and sherry's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 580
Mike I don't know what the factory used for oil. But I use Mobil 1 in all my cylinders. JeNNY will get the same. I feel is a good oil.


JeNNY (FR3/30DS)
__________________
wayne and sherry is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 08:33 PM   #7
Senior Member
 
fpo1123's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Maurertown VA
Posts: 153
Agreed. Wouldn't use anything else on my motors. I have Audi, Honda and Ford. I use it in all of them and will use it in the FR3. Any one know what size of K&N filter they take?
__________________

MSG (Ret)
U.S. Army
Active-duty 66-92
2015 FR3 30DS
fpo1123 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 08:34 PM   #8
Senior Member
 
fpo1123's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Maurertown VA
Posts: 153
Air filter that is.
__________________

MSG (Ret)
U.S. Army
Active-duty 66-92
2015 FR3 30DS
fpo1123 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 09:29 PM   #9
Senior Member
 
mike.t's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Norcal
Posts: 2,005
Air Filter

Quote:
Originally Posted by fpo1123 View Post
Air filter that is.
Give me the # on top of the air cleaner housing and i'll send you a link.
__________________
2015 Salem 27RKSS
2015 Ram 2500 CC 4x4 Cummins
55' Chevy Bel-Air
Burgers on the BBQ and a cold beer
mike.t is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 02:05 AM   #10
Senior Member
 
wayne and sherry's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 580
Please share that K&N air filter number, my JeNNY is a 2015.


JeNNY (FR3/30DS)
__________________

__________________
wayne and sherry is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.