Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2017, 03:23 PM   #1
Senior Member
 
Coachmen Chris's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Minnesota
Posts: 106
Water pump issues (Fixed)

So today I decided I wanted to sanitize my water lines before going camping soon. I have the pink RV Antifreeze in the lines now.
I hook up my white drinking water hose to the city water hookup. I want to get all the air out before putting the water pump on.
I feel this should lessen the time the pump stays on and water should flow fairly quickly...

20 mins later my water pump is still running and I have constant air coming out of faucet and toilet water lines. It's driving me crazy at this point wondering what was going on. Pump will not shut off and have water mixed with air...

Long story short.. When I put my bypass kit on temporarily last fall to put antifreeze in the unit. One of the washers fell out. It is inside the connection on the water pump that pumps the water to all needed areas like shower and sink. It looks like a garden hose washer. I reinstalled the washer and pump shut off after 30 secs...

Not my picture but thought I'd share this so maybe someone else may need to rule this simple but frustrating solution out. Where the red arrow is pointing is where the rubber washer went in on mine. Not sure if all are like that or not.

[/URL][/IMG]
Coachmen Chris is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
pump, water, water pump

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:50 AM.