Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-17-2015, 05:10 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Parrish, FL
Posts: 47
Another Issue

I was driving the coach today and it has been raining good here. Lots of puddles on the road.

When I got home and parked the coach all of a sudden all my gauges went nuts. My air gauges were going up and down. My fuel gauge showed no fuel and no DEF even though I just filled them. My ABS light came on. My check engine light came on. My water temp gauge was up and down and the displayed showed "NO J1939 DATA". When I shut down an alarm started going off.

So after a few times shutting down and restarting I went and turn off the battery disconnect. I waited for a few second and turned the disconnect back on. I went in and started the coach and now all seems fine.

Any thoughts? Did water cause this from driving through puddles?
__________________

__________________
-----IYAAYAS-----
Mons02035 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2015, 08:06 PM   #2
Senior Member
 
captnrick3's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Santee, CA
Posts: 509
No idea, wish I did. A good question for Freightliner since it is likely some major connector on the chassis somewhere.
__________________

__________________
2015 Legacy 340KP
2012 Wrangler Sport
captnrick3 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2015, 10:12 PM   #3
Junior Member
 
W4JJ's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Arlington, VA
Posts: 15
This sounds characteristic of the issues experienced with the unit shutting off while in motion and the gages show sporadic data reporting. My circumstance was a one time occurrence. My call to Freightliner speculated a bad battery connection. I checked all connections and noted there was some black paint overspray on the terminals and I removed one terminal containing the 300 amp terminal post fuse. Bottom line, I recommend your terminals are inspected thoroughly by lifting connections and re-tighten.
__________________
Jack
2014 Legacy 340BH
Arlington, VA
W4JJ is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 09:11 AM   #4
Senior Member
 
psw757's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by Mons02035 View Post
I was driving the coach today and it has been raining good here. Lots of puddles on the road.

When I got home and parked the coach all of a sudden all my gauges went nuts. My air gauges were going up and down. My fuel gauge showed no fuel and no DEF even though I just filled them. My ABS light came on. My check engine light came on. My water temp gauge was up and down and the displayed showed "NO J1939 DATA". When I shut down an alarm started going off.

So after a few times shutting down and restarting I went and turn off the battery disconnect. I waited for a few second and turned the disconnect back on. I went in and started the coach and now all seems fine.

Any thoughts? Did water cause this from driving through puddles?
Hey, we encountered this problem on our way home from Nashville to Philly. All the same issues!

Freightliner covered under warranty. Apparently something in the drivers side front electrical compartment got damp at some point and caused corrosion on a connector affecting some sort of relay.

Anyway, they replaced the components and all is good. Freightliner assured me the coach was safe to drive to get services and everything would function normally as it was just a indicator problem.

Let me know what they find.
__________________
psw757 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2015, 09:46 PM   #5
Senior Member
 
captnrick3's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Santee, CA
Posts: 509
Today for the first time we had the same issue while driving but just for a moment. At an RV park now, have checked and tightened everything I can think of. Was just for a split second so I know something is lurking.
__________________
2015 Legacy 340KP
2012 Wrangler Sport
captnrick3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.