Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2016, 10:03 PM   #1
Senior Member
 
AWF1945's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 406
Ice Maker Frigidare Gallery

Been busy haven't turned on ice maker till now. Doesn't work? New $50.00 water filter, door water works, ice maker is turned on... unplugged unit with hopes of resetting. . No luck, any ideas. Electronics geez... btw.. its been over 25 hrs.. so I know its not working. Water is not entering ice maker. Air has been purged.

Thanks
__________________

__________________
Slim, RVing 30 plus years
2015 Dynamax DX3 37 RB
AWF1945 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 10:15 AM   #2
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Castle Rock, WA
Posts: 41
We have a similar problems with our Frigidare. However ours does work most of the time. I have been at a loss to find good parts drawings for the ice maker. My best guess now, is that "full ice tray" sensor is tripping. The problem is that I can't identify how it identifies "full". There is no physical arm as in typical ice makers. I have talked with local Frigidare dealers and they don't have a clue. I've not yet gotten to the point of calling Frigidare in anticipation of getting the run around.
I did find out that the filter change alert is determined by the number of door openings. There is a pass thru filter available from frigidare for a few dollars rather than a $50 recommend change, in our case every month. Good luck....Bob
__________________

__________________
dmax36 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 01:16 PM   #3
Senior Member
 
AWF1945's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 406
Thanks for the reply . Believe it or not it appeared to have finally cycled two or three times. Then stopped, now its not working again. Made about a cup of ice... headed to Florida then to Alabama for a couple of months.. we'll see what happens.
__________________
Slim, RVing 30 plus years
2015 Dynamax DX3 37 RB
AWF1945 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 08:44 PM   #4
Senior Member
 
StoneyG's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 212
I had a similar problem and called Frigidaire who made an RV call for me. The tech saw my water filter setup and said that for some reason the ice maker won;t work with an additional outside water filter. He gave me a blank to fit into the slot for the Frig water filter and the ice make has worked fine since. I have no idea why. And I don't buy the expensive water filters any more.
__________________
StoneyG is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 09:06 PM   #5
Senior Member
 
AWF1945's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 406
Hey stoneyG mine is working fine. I think at first I was expecting too much from it. It was slow to start getting ice but once it ran a couple of days I've had no problems.

Im running filters outside and the one on the frigidare itself. Was the water in the door working with filters? Maybe water pressure to low at suppy source..
__________________
Slim, RVing 30 plus years
2015 Dynamax DX3 37 RB
AWF1945 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 09:30 PM   #6
Senior Member
 
StoneyG's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 212
Quote:
Originally Posted by AWF1945 View Post
Hey stoneyG mine is working fine. I think at first I was expecting too much from it. It was slow to start getting ice but once it ran a couple of days I've had no problems.

Im running filters outside and the one on the frigidare itself. Was the water in the door working with filters? Maybe water pressure to low at suppy source..
It was just a little more than a drip. Now its working great. DW and I drink a lot of water. The ice maker just barely makes enough for us. If we're entertaining it's not enough. I keep a bag of ice in the freezer.

Don't get me wrong. We like the frig.
__________________
StoneyG is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 12:06 PM   #7
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 7,098
I'll ask around.
__________________
PLEASE do not send questions via Private Message. Post questions in the forum as a new thread so that other users can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Our owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps. http://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 06:04 PM   #8
Senior Member
 
halla's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Akron, OH
Posts: 1,039
ours has a shut off for the water in the panel under the fridge, could it be turned off?
__________________
2018 Dynamax Force HD (ON ORDER)---Just Rite-2
halla is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 06:16 PM   #9
Senior Member
 
mcnabbwr's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lower Michigan
Posts: 1,366
Purchase one of these and replace the filter and it will work great. This is the one mine required, yours might be different.

http://www.amazon.com/242294502-Bypa.../dp/B00O06XCIM
__________________
Bill & Pam
2014 Trilogy 3650RE
2015 F350 PSD
mcnabbwr is online now   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 08:14 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 165
where is the frig water filter located?
__________________

__________________
Mike
2016 Force HD 36
BLK-9 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.