Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2018, 05:35 AM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 31
Lost power to Radio/GPS/Backup camera

I have a 2016 DX3 36FK. I have lost power to my dash unit and have not been able to locate the fuse. I have found to different fuses under the hood labeled radio but both seem to be good. Does someone know of where any other fuses for this unit might be located ?
Thanks
__________________

rvsparky is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 07:19 AM   #2
Senior Member
 
CSWVK's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Southern California
Posts: 299
Fuse location

Check the fuse panel located in the Electrical bay, I am pretty sure that the fuse that supplies power to the radio relay in the dash comes from there. The relay in the dash is energized by the key on/acc signal. check that also.
__________________

__________________
Cindy & Walt
2018 DX3 36FK
CSWVK is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 07:26 AM   #3
Senior Member
 
CSWVK's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Southern California
Posts: 299
Attached 2 page pdf
Attached Files
File Type: pdf DX3 D02020564_REV2_ELECCMPTSK1_553replaceschematic.pdf (482.4 KB, 28 views)
__________________
Cindy & Walt
2018 DX3 36FK
CSWVK is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 07:45 AM   #4
Junior Member
 
DCRiii's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 23
Same thing happened to me and the in-line fuse to the unit was blown. Remove the dash trim and pull the radio out - you'll see the black fuse holder. However for me when I replaced the fuse it immediately blew again. I contacted the radio mfr (RiverPark) in Illinois and was happy to hear they would replace the radio under warranty which they did. Received the new unit and sent the old one back in the same shipping box. Hope this helps.

Don

RiverPark
Technical Support
1-800-442-7717 (U.S. Only)
574-522-7781 Ext.324
DCRiii is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 07:46 AM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 31
Tks. Will get on it as soon as I get back to the Motor Home
rvsparky is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 09:36 AM   #6
Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 31
Fixed. Thanks �� everyone. Was a 10 amp fuse in the electrical compartment. The LED awning lights are on that fuse as well. Both work now.
Lots of good input. ��
__________________

rvsparky is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power, radio

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.