Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2018, 02:02 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Smile Sirius XM Activation

My Isata3 comes equipped with Tuner and Antenna. Is there additional setup needed to get the radio activated as the SiriusXM touch screen app is non-responsive. Thanks for any help.

2018 Isata3 FWM//13 April 2018
Retired Army CWO
__________________

ferrisjc is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 02:33 PM   #2
Site Team
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 15,943
Your radio is probably Sirius-READY. Meaning that you have to open up an account with Sirius, in order to have programming.
__________________

__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is online now   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 04:06 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Smile

I apologize, I should have mentioned that I tried to activate via SirusXM customer support to no avail. They stated my VIN is not associated with any tuner. This tells me that either additional installation setup is required by the dealer or that I was given a sales pitch. I have either installed XM tuners inside my cars in years past or have activated those in cars so equipped without problem. I guess I was wondering if on RV's this procedure is a bit different since this is my first and I am still learning. Thanks again.
ferrisjc is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 04:55 PM   #4
western NC mountains!
 
formerFR's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: western NC mountains!
Posts: 1,126
it sounds like it was not what you ‘expected’, as RVs don’t typical come with an installed satelllite radio or antenna, but only radio ‘ready’: you purchase a radio unit, which is installed usually behind your current radio unit, if you wish, and your RVs unit/screen can then PLAY it - “plug and play”...

satellite ‘Ready’ wording is the confusing part, but simply it just means that the RV’s radio/screen is ‘ready’ to accept and play your aftermarket satellite unit’s output... : )
__________________

The Turners
'14 Thor Palazzo 33.3 diesel
KingTailgater2 Dish, 200w/10amps mobile SOLAR
85,000+mi, US, Alaska, Canada, western NC for now : )
formerFR is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 08:05 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Running Springs, CA
Posts: 531
Quote:
Originally Posted by ferrisjc View Post
They stated my VIN is not associated with any tuner.
I'm not familiar with the Isata 3, but on mine when selecting the Sirius option I was able to see the Sirus tuner number. That is what they want. The VIN is independent of the Sirius number. Then I had to call Sirius and get it turned on.
__________________
2018 DX3 37TS Sunset
rskeans is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 10:47 PM   #6
Senior Member
 
Delco Bobby's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Media, PA
Posts: 1,900
Quote:
Originally Posted by ferrisjc View Post
I apologize, I should have mentioned that I tried to activate via SirusXM customer support to no avail. They stated my VIN is not associated with any tuner. This tells me that either additional installation setup is required by the dealer or that I was given a sales pitch. I have either installed XM tuners inside my cars in years past or have activated those in cars so equipped without problem. I guess I was wondering if on RV's this procedure is a bit different since this is my first and I am still learning. Thanks again.


They couldnít find my VIN in their system. Turned out my radio was not Siriís capable. I thought it was because the Sirius literature was in the glove box.
__________________
2017 Dynamax REV 24RB
2018 Ford F-150

Formerly a 2013 Sunseeker 2250 SLEC.
Delco Bobby is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 02:54 AM   #7
Senior Member
 
milkman55's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Canyon Lake, Texas
Posts: 428
I have a 2017 Isata 3 which had the Sony head unit. Mine already had the Sirius app installed and I just added it to my existing Sirius account with no problems. I know they changed to an Xcite? Head unit later on and i donít know if Sirius was standard feature. Hopefully someone with a newer Isata 3 can comment.
__________________
2017 Isata 3 24FW
2014 Honda CR-V
milkman55 is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 10:57 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 148
The oem headunit has been replaced by an upgraded one - you canít use the VIN as a guide for this. You need to read the manual for your radio and find the activation code instructions. Then call Sirius and give them that number.

FYI reception is horrible in the Isata 3 - so factor that into your decision.
__________________


2017 Isata 3
2008 Tahoe
1964 F100
slimetime is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2018, 04:34 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Smile

Thanks for all the replies. I am still awaiting reply from Dynamax themselves. I agree with others that XM ready only implies certain things. Within the Dynamax purchase it stated expressly that the rig comes equipped with both tuner and antenna. Shouldn't be a problem that it has turned out to be. Originally, after purchase back in April 2018 I just used the Sirius app on my phone and Bluetooth to make the connection. Worked just fine and didn't accrue any extra cost than what I already had been paying Sirius or Sprint for my other subscriptions. Problem with Sprint cell phone coverage is that it doesn't overlap very well and even within my base state of Arizona the phone occasionally goes silent and roaming rates start up. Once those minutes are exhausted then extra cost comes on. On a trip up to Minnesota this happened often. End result was that it would be cheaper to get another subscription to SiriusXM. The one person who stated that Isata 3 owners get terrible reception was spot on hence all the wrangling to get decent coverage while on the road. I know this isn't the normal problems that many of us have had with new RV's so again I appreciate folks taking the time to reply.
ferrisjc is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 09:25 AM   #10
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 9,678
Slimetime is spot on....your tuner would not be VIN specific since these are aftermarket radios.

If you go to the Sirius screen, channel 1, I think you get the tuner serial number. I do know, that at times, the connection from the tuner/antenna has been a fickle connection and has worked its way loose. Might need to have the radio pulled to verify that connection and make sure it is sound.

What radio do you have?
__________________

__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:33 PM.