Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2014, 09:09 AM   #1
Junior Member
 
afg83133's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 22
Fuse keeps blowing

I have salem hemisphere 366 BH.
I have one fuse that keeps blowing I keep replacing it, it's over table and sofa slide there are three light on that slide.even if I don't turn them on I will see the little red light go on in the fuse box,has anyone else had this problem?


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
afg83133 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 09:11 AM   #2
Junior Member
 
afg83133's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 22
I'm sorry I forgot to say the year of the trailer it's a 2014. A couple of months old and I had this problem since the first day.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
afg83133 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 09:26 AM   #3
Senior Member
 
bubbles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2,555
Sounds as though there is a short to ground of the load side (lights) wire from that fuse. It could be intermittent and just about anywhere between fuse and light assemblies and short to ground as the slide goes in/out.
__________________
bubbles is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 09:36 AM   #4
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,329
You should check the 12V wiring under the slide...sounds like that line got caught in the slide drive and is now shorted.

Dave
__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 09:45 AM   #5
Junior Member
 
afg83133's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 22
I will do that tonight. Thank you


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
afg83133 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 07:37 AM   #6
Junior Member
 
afg83133's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 22
Here's an update to my fuse blowing, I looked under the slide and followed the wiring. Sure enough it went through the frame to the back slide. Where it went the the frame the wire was chaffed and shorting out. I taped and place a piece a plastic around that area to help protect it. Thank you


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
afg83133 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuse

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:28 PM.