Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2014, 06:54 AM   #1
Senior Member
 
jrobichaud's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 156
365saq

I took delivery yesterday. It fits nicely on my site. One thing I noticed was a pinging noise coming from the propane tank when the hot water was running. I switched the regulator to run on the other tank and the pinging noise went to the tank being used. I've never heard this noise on any camper I've owned.

When it's pinging the hose vibrates a bit too. Any ideas? I plan to call the dealer but wanted to ask this group too.
__________________

__________________
jrobichaud is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 10:10 AM   #2
Fulltime family RVer
 
ependydad's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14,796
Never heard of this but responding to bring your post back to the top of the list... good luck.
__________________

__________________
2012 Ram 3500 DRW/crew cab/long bed/4x4/4.10 gears pulling an early 2013 Sabre 36QBOK
Checkout my site for RVing tips, tricks, and info | My family and I have fulltimed since June 2015
ependydad is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 10:24 AM   #3
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
Quote:
Originally Posted by jrobichaud View Post
I took delivery yesterday. It fits nicely on my site. One thing I noticed was a pinging noise coming from the propane tank when the hot water was running. I switched the regulator to run on the other tank and the pinging noise went to the tank being used. I've never heard this noise on any camper I've owned.

When it's pinging the hose vibrates a bit too. Any ideas? I plan to call the dealer but wanted to ask this group too.
Probably a defective regulator. Tap it lightly with something and see if it quits. There is a diaphragm inside that could have a pc of debris on the seat. Tapping on it might dislodge it. If not, they are not expensive to replace.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 02:32 PM   #4
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 81
Sound something like this? I'm still working on getting it fixed.

1398629669.mp4 Video by tonyswank1 | Photobucket
__________________
2016 Heritage Glen 276RLIS
2013 Chevy 3500 CCSB SRW D/A
tone100 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 05:16 PM   #5
Senior Member
 
jrobichaud's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 156
Tone100. That is exactly what it sounds like. My dealer said it was BC the ranked were new or because it was a change in temp. Complete BS. I've owned campers for 20 years and I've never heard. What did they tell you?
__________________
jrobichaud is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 06:27 PM   #6
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 81
They told me they couldnt duplicate it. Im going to fix it myself. Parts are cheap.

Sent from my SAMSUNG-SM-T217A using Forest River Forums mobile app
__________________
2016 Heritage Glen 276RLIS
2013 Chevy 3500 CCSB SRW D/A
tone100 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 09:31 PM   #7
Senior Member
 
jrobichaud's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 156
What are the parts?
__________________
jrobichaud is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 09:36 PM   #8
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
Quote:
Originally Posted by jrobichaud View Post
What are the parts?
Probably only a new regulator.
__________________

__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
365, 365saq

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.