Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2012, 04:58 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
electrical problems after changing battery

I have a 2005 38ft wildwood RLDS and after changing the battery I have no power even hooked to tow vehicle. No lights in or out, turn signals etc. Is there a battery disconnect swithch on this model? I have no manuals
__________________

rflarson is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 05:17 PM   #2
Site Team
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 19,001
#1 mistake when new owners change the battery, is mixing up pos. and neg. wires.
this will trip a resettable breaker switch, located between the battery and the front of the trailer, along the tongue frame.

which wires to do you have to the battery's pos. terminal and neg. terminal?
__________________

__________________
Dan-Retired California Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 SCREW XTR 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH
bikendan is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 06:07 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
no power

I have white to negative and 2 reds to positive. Will look for the breaker. Didnt know there was one on the tongue. Thanks.
rflarson is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 04:40 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
electrical problem

Turns out theres a 10 AMP fuze located in junction box right behind tonque. Although it didnt look broken swapped it out and back in business. Thanks for the help.
rflarson is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 05:12 PM   #5
Senior Member
 
ret2006's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 364
Check the fuse on the converter. Mine blew once while putting the battery in.
__________________
2014 Cedar Creek 34 RLSA-7
2015 Chevy Silverado 3500HD LTZ SRW

ret2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 12:08 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Massachusetts
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by rflarson View Post
Turns out theres a 10 AMP fuze located in junction box right behind tonque. Although it didnt look broken swapped it out and back in business. Thanks for the help.
can some one take a picture of this box, I have a 2000 wildwood I think it is a 39BBHS and we have no spec on it and we had a battery last year that was over charging and we are afraid to keep the new one hooked up that it might fry.
__________________

Reneedann is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.