Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-15-2017, 12:27 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 6
control boards keep failing on suburban hot water tank

we have had our flagstaff 831clbss for 4 weeks and dealer already replaced control board and 2 days later the 2nd one went,also to add to the story my neighbor bought his flagstaff 10 days after I did and appears to have the same problem with his control board also both are 2018 models probably made the same week and assembled together,they were bought from same dealer who is fantastic and trying to solve problem with suburban has anyone else had this problem on a 2018?
__________________

godlobbin is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 12:34 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,297
You might check your DC voltage. Maybe your converter is bad and is putting out too many volts and frying the boards?
__________________

__________________
1988 Coleman Sequoia - popup (1987-2009) - outlasted 3 Dodge Grand Caravans!
2012 Roo19 - hybrid (2012-2015)

2016 Mini Lite 2503S - tt (2015 - ???)
2011 Traverse LT, 3.6L, FWD
2009 Silverado 1500 Ext Cab, 5.3L, 4x4, 3.73
2016 Silverado 2500HD Dbl Cab, 6.0L 4x4, 4.10
rockfordroo is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 12:37 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 6
Dealer already checked voltage and was perfect,refrig has been on propane also and has had no problem
godlobbin is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 12:47 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 42
My board burned out on first trip out. Also 2018. So far, the second one has worked for two trips.
Age1456 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 08:24 PM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 33
Purchased my TT in December. First trip in April I was running on propane. On the first morning we got up, heard a loud pop and the heater would no longer work on propane. It did, however, still work on 110. It is at the dealer now getting the control board replaced.
DanMistyMiller is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 09:07 PM   #6
Senior Member
 
Iwannacamp's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 7,292
I have an SW6DE and our heater made the PDI test and I think one more light then I got a DSI failure light. I checked it out and found a hot spot on the board. Still waiting on warranty information(bought out of town). I wondered what caused the failure. I know dinosaur boards have a fuse on them. I will install and inline fuse holder(assuming I can figure which wire) when/if they supply a suburban board. My RV was shipped 10/19/16
__________________

__________________
2017 Puma 297RLSS
2005 Ram 2500 4X4 diesel SMOKER!!
I love puns, irony and tasteless jokes...
born in Texas.... live in Arkansas
Iwannacamp is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hot water, suburban, tank, water, water tank

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.


×