Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2014, 02:07 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Electric stabiliing jacks not working

I have new 26rbss with elect jacks but, after installing the solar panel, they will not work. Where is the auto reset breaker that my paperwork talks about? What do i do? The fuses seem to be okay. Help.
__________________

__________________
dlbelvoir is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 02:19 PM   #2
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
Quote:
Originally Posted by dlbelvoir View Post
I have new 26rbss with elect jacks but, after installing the solar panel, they will not work. Where is the auto reset breaker that my paperwork talks about? What do i do? The fuses seem to be okay. Help.
Would have to assume(not good) you unhooked something when installing the solar panel.
__________________

__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 03:11 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
they said they wired it direct to the battery. They also installed another battery as the rv came with one. said they didn't do anything with wiring other than wiring direct to battery. eek. said they checked fuses -- all good -- and checked with tester -- no power to the motors.
__________________
dlbelvoir is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 03:17 PM   #4
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,215
Quote:
Originally Posted by dlbelvoir View Post
they said they wired it direct to the battery. They also installed another battery as the rv came with one. said they didn't do anything with wiring other than wiring direct to battery. eek. said they checked fuses -- all good -- and checked with tester -- no power to the motors.
"They" evidently misspoke as they must have left a wire off for the jacks. Should be easy to find, just start with the wire from the motor and trace to the end. I would bet that it is close to batteries.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 03:33 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
thx will do.
__________________
dlbelvoir is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 06:51 PM   #6
Senior Member
 
Slympicins's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Sevierville
Posts: 761
I would bet it's right under the left front by the battery.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Chuck and Joanne
2014 Flagstaff Super Lite Classic 27RLWS Emerald
2013 Dodge 2500 4x4 Laramie Crew
Equal-i-zer 1200/12,000 4-point WDH
Slympicins is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 08:00 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 407
One fine day after working just fine a few minutes before one of my jacks stopped working. Fuse was blown. On my RV the fuse for the stabilizer jack is in the fuse panel. I just replaced the fuse and was back in business.

As others have said it has to be a wire or despite what they said, it has to be a fuse.
__________________
Regards,
Wayne
2014 Flagstaff Super Lite 27RLWS Emerald Edition | Equal-i-zer 1200/12,000 4-point WDH
2010 GMC Sierra SLE 5.3L | K&N filter | Hypertech Max Energy tune | Prodigy P3
Wmoses is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 05:06 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
OKay, the tester on the fuse panel showed all a go. Did not check further on fuses. Silly us. The fuses only light up to show they are burned out if you activate the respective mechanism. Oh my, all day trying to figure it out. Our thanks to Happy Camper RV for second guessing my tester.
__________________
dlbelvoir is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 05:15 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by dlbelvoir View Post
OKay, the tester on the fuse panel showed all a go. Did not check further on fuses. Silly us. The fuses only light up to show they are burned out if you activate the respective mechanism. Oh my, all day trying to figure it out. Our thanks to Happy Camper RV for second guessing my tester.
So, just to clarify - it was a fuse and it is now working?
__________________
Regards,
Wayne
2014 Flagstaff Super Lite 27RLWS Emerald Edition | Equal-i-zer 1200/12,000 4-point WDH
2010 GMC Sierra SLE 5.3L | K&N filter | Hypertech Max Energy tune | Prodigy P3
Wmoses is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 05:30 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
yep, just a fuse. after all day of problem solving.
__________________

__________________
dlbelvoir is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, jacks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:36 PM.