Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2015, 07:25 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 114
Furrion led indicator

Hello out there all you Furrion cable owners. History,
new trailer 2/15 about a month after owning it the LED light on the Furrion cord and trailer hookup went dead. Called Furrion a couple weeks ago they sent me a new cord and trailer outlet. Installed new outlet and cord . Wa la LED's light I send back the old cord. That night it rains I go out to check the LED's and they are dead. I quit. I will just live with it. I think the LED system is very touchy. As long as I know I have full 30 amp power from the pedestal I am good to go. Just curious any body else had the same problem? I checked all circuits and outlets everything is reading good.
__________________

__________________
FOREST RIVER FW 8524RLWS
2010 FORD F 150 5.4
#1-18' Nomad #2- 20' Mallard #3- 27' Sunline #4- Four Winds C #5- Innsbruck 40' PARK # 6- 28' Amerilite #7- Forest River 26.5 FW ( 1st FW)
SULTINI is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 07:34 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: NE Florida
Posts: 781
Mine doesn't work either; just rely on my plug in surge protector.
__________________

__________________
Papa GLS is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 07:09 AM   #3
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Yep; socket fine, but the glitzy LED stopped working after a month.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 03:50 PM   #4
Georgia Frog Rally 2018
 
aceinspp's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: GA
Posts: 10,659
Yep mine quit also however the LEDs at the plug end still work so I know I have power. BTW mine is a 50amp cord. Later RJD
__________________
2015 35 FT V-Lite 30WRLIKS Diamond Package
2015 Chevy 2500 6.0 4:10 gearing.
Days camped in 2016 58
Days camped so far 2017 62
aceinspp is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 04:21 PM   #5
Senior Member
 
DK-in-SC's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Tega Cay, SC
Posts: 522
Yes, all here are correct. Same thing happened with mine. If the cord end with the LEDs gets wet, they stop working. Usually that end is under the door of the power pedestal, but when it happened to mine, I was using an extension cord so the Furrion plug and the extension plug connection was exposed to the elements. Furrion sent me a new cord, and now if I use an extension, I wrap the connection up with some plastic bags or cover it with a bucket.
__________________
I live with fear every day, and sometimes she lets me go fishing.

2015 Shamrock 23IKSS
2008 Ford Expedition EL
DH-DW-D3K-DMTTSAP
DK-in-SC is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2015, 08:59 PM   #6
Junior Member
 
chappiee67's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 14
Yep 2015 832 bhwik and stopped working about a month ago.




Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
chappiee67 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2015, 08:30 PM   #7
Senior Member
 
ejknight's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 113
Same here. LED cooked on the last trip but at least mine lasted over a year....
__________________
2015 Ram 1500 5.7 V8
2014 Rockwood 2703WS
Days Camped in 2016: 34 (A New Record!!)
Days Camped in 2017: 25 (so far)
ejknight is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2015, 09:59 PM   #8
Senior Member
 
DK-in-SC's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Tega Cay, SC
Posts: 522
Kind of strange, isn't it? When I was on the phone with them getting my original cord swapped out, and the tech said that it wasn't supposed to get wet, I laughed and said "but it's a camper cord. It is supposed to outside!".


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I live with fear every day, and sometimes she lets me go fishing.

2015 Shamrock 23IKSS
2008 Ford Expedition EL
DH-DW-D3K-DMTTSAP
DK-in-SC is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:21 PM   #9
chicagoslick
 
chicagoslick's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Indianapolis Area
Posts: 198
No issue with my led's, however I don't rely on them as I have a Progressive remote display mounted near my control panel. Tells me everything I need to know...
__________________

Gary, Tonia, Baile, Summer and Otis our Boston T.
Flagstaff 27RLWS Emerald Pkg
2015 Ford F150 King Ranch FX4 Max Tow 3.5EB, 3.55
Equalizer 4 WDH, 1,200 / 12,000Lbs
chicagoslick is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 02:27 PM   #10
Site Team
 
dcheatwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3,376
One of the 2 pretty little blue lights went out on mine. Still got one.
__________________

__________________
2013 Rockwood 8282WS
Reese Revolution Pin, Reese 16K
2008 Tundra Limited Double Cab 5.7L
Air Lift 5000 w/Wireless Air

dcheatwood is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cat, led

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 PM.